Paste de orez cu scoici si sos de branza brie


Reteta Paste de orez cu scoici si sos de branza brie
Imi plac foarte mult fructele de mare si incerc ca acestea sa se afle mai des prin meniul meu incercand divrese retete ce-mi trec prin cap in functie de poftele care le am. De aceasta data am incercat sa fac paste de orez cu scoici de mare. Avand in vedere ca am avut toate ingredientele prin dulap nu mi-a fost greu sa improvizez. Mai am o pofta saptamana asta…o caracatita prajita, am auzit la tv, la cireasa de pe tort ca-i foarte buna si prajita sau facuta pe gratar…:D

Ingrediente:

- 150 g scoici de mare fara cochilie

- 50 g paste de orez (taietei din faina de orez)

- 70 g branza brie

- 4 catei de usturoi

- 3 linguri de rosii pasate

- 3 fire de ceapa verde

- 2 linguri de vin rosu demidulce

- 2 foi de dafin

- 2 linguri ulei de rapita

- 1 rosie mare

- 1 lingura zeama de lamaie

- jumatate de ardel iute

- jumatate de ardel capia

- jumatate de cana de apa

- condimente uscate: piper, nucsoara, rozmarin, cimbru, busuioc, patrunjel

- optional pentru servire: mozzarella, patrunjel proaspat.


Mod de preparare:

Se taie ceapa verde si se pune la calit in uleiul incins, cu capacul pe oala. Intre timp se pun pastele de orez la inmuiat in apa calda, se taie ardeii, usturoiul, rosia, branza brie, se pun si scoicile la fiert timp de 10 minute. Dupa ce s-a calit ceapa timp de vreo 5minute se pun ardeii si jumatate de cana de apa. Se lasa vreo 5 minute dupa care se pune si rosia taiata cubulete. Se lasa putin sa fiarba dupa care se pune vinul rosu, se mai lasa 2 minute apoi se pun 3 linguri de rosii pasate, piper, nucsoara si rozmarin. Se lasa sa fiarba 2 minute dupa care se pun scoicile scurse de zeama. Se lasa sa fiarba in jur de 5minute apoi se pune usturoiul tocat marunt  si branza brie. Dupa alte 5 minute se pune cimbru, busuioc, patrunjel, zeama de lamaie si  2 frunze de dafin. Se mai lasa 2 minute dupa care se ia de pe foc. Pastele se scot din apa si se amesteca si ele in sos. Apoi se pot servi cu putin patrunjel verde tocat si cu o felie de mozzarella strecurata printre paste sa se topeasca. Pentru cei carora le plac fructele de mare si pentru cei care vor sa incerce gusturi noi aceste paste sunt delicioase, gustoase si numai bune pentru masa de pranz si in plus alunga toate poftele. Dar mai tarziu nu ar strica o inghetata mars. Pofta buna!




Comentarii

Anonim a spus…
ce buna eeee:x,mi-a iesit si mie