Isotretinoin pentru tratamentul acneei - indicatii si pret

Impuritatile pielii sunt in proportie de 80 % determinate genetic, restul se poate influienta cu o ingrijire corecta si diverse terapii ca si cele incercate de mine si care le-am prezentat intr-un alt articol de pe site (remedii si indicatii pentru acnee) legat de tratamentul naturist al acneei. Cand acneea este foarte pronuntata, ea ar trebui neaparat vazuta de un dermatolog. Asta am facut si eu inainte de sarbatori, dar dupa o perioada in care am tinut acneea sub control am decis sa merg din nou la dermatolog pentru un alt tratament care ma poate scapa definitiv de acnee. Dar bineinteles ca pe langa tratamentul prescris de dermatolog trebuie sa avem grija si la stilul nostru de viata atat in interior cat si exterior. Dupa cum stim cauzele aparitiei acneei tarzii sunt: cremele prea grase care le folosim, prea multe bacterii, oscilatiile hormonale, stresul care reprezinta una dintre cele mai mari probleme ale tuturor oamenilor din ziua de azi, stoarcerea cosurilor, predispozitia congenitala si nu in ultimul rand sa nu uitam de fumat care dauneaza pielii si chiar  duce la imbatranirea ei. Mai nou am auzit ca ar fi posibilitatea sa mai existe si alte cauze legate de anumite alimente de exemplu: laptele de vaca (insa se poate inlocui usor cu laptele vegetal de cocos, migdale, canepa, quinoa...important este ca exista alternative), ciocolata cu lapte (aici am observat ca de fiecare data cand mancam ciocolata excesiv imi apareau cosuri dureroase dar o data pe saptamana nu cred ca este vreo problema, eu nu am avut), grasimea de porc, painea si preparatele din faina alba. Acum sa revin la ceea ce mi-a recomandat dermatologul in ultima instanta garantandu-mi cu siguranta voi scapa de acnee definitiv (sper sa fie asa).
Deocamdata sunt in prima luna de tratament cu isotretinoina care se gaseste in farmacii sub denumirea de Roaccutane ce contine 10 mg de isotretinoin, costa 40 lei si se ia o doza unica seara de 2 pastile, tin sa specific ca era si o varianta mai ieftina de 25 lei dar momentan nu se gasea in farmacia respectiva, si trebuind sa mai astept 5 zile pentru acea varianta mai ieftina am ales Roaccutane pentru a incepe tratamentul mai repede impreuna cu Skinoren cu aplicatii de 2 ori pe zi seara si dimineata . Si spre mirarea mea efectele s-au vazut imediat. In cateva zile au inceput sa dispara ceea ce ma bucura si ma incurajeaza sa continui tratamentul. Isotretinoin este eficient in cazurile grave de acnee dar nu este indicat femeilor care doresc sa ramana insarcinate in perioada tratamentului de 6 luni pentru ca afecteaza fatul, nu este indicat nici femeilor care alapteaza si multe altele de aceea este bine sa luati acest medicament doar sub indrumarea dermatologului si inainte de a il utiliza  sa cititi prospectul cu atentie. Este bine sa fie administrat si impreuna cu pilula anticonceptionala si sa folositi o crema nutritiva pentru ca pielea se va usca pe anumite portiuni dar aplicati si crema cu protectie solara pe toate portiunile corpului expuse la soare. Eu sunt multumita, sper sa termin tratamentul cu bine si sa scap de ea definitiv ceea ce doresc si celor care se confrunta cu acneea.
REZULTATE: Am ajuns in a 4-a luna de tratament, mai am 2 luni si termin, apoi pot sa merg si la bronzat;)). In timpul tratamentului trebuie evitat mersul la solar, plaje s.a, nu trebuie sa facem nici tratamente cosmetice precum dermabraziunea. Pot sa va zic ca dupa o luna de la inceperea tratamentului si pana in prezent nu mi-a mai aparut nici macar un mic cos sau puncte negre, acu imi e si frica sa mai vad unul, am ramas cu impresia de dinainte ca atunci cand apare unul mai apar o multime, chiar ar fi un cosmar si unul sa mai apara...Cu usurare pot sa va confirm ca este cel mai eficient tratament, ce pune acneea pe fuga acum sunt curioasa daca e definitiv precum mi-a zis si  dermatologul. Oricum in timpul tratamentului trebuie folosit obligatoriu un lapte cu fotoprotectie solara, eu folosesc cel recomandat de dermatolog si anume lapte de corp hidratant pentru protectie solara cu SPF 25  pentru piele sensibila de la Ivatherm. Daca sunteti hotarat sa scapati de acnee va recomand sa va consultati cu un dermatolog care sa considere daca aveti nevoie sau nu de acest tratament cu isotretinoin. Succes! O sa mai revin cu vesti dupa ce termin tratamentul...
P.S: La 2 ani de la tratament pot sa va zic ca acneea nu a mai revenit, doar mici cosuri in perioada menstruala, in rest cu o ingrijire atenta tenul meu este curat, fara semne, de parca nici nu am avut acnee.
Astazi 8.07.2016 va reconfirm ca acneea nu si-a mai facut aparitia, deci se pare ca tratamentul a functionat. Si ca o completare in ritualul de ingrijire a tenului, imi masez tenul de 3 ori pe saptamana cu frunze de aloe vera taiate in jumatate (asta dupa operatiunea de curatare). Las sa actioneze timp de 20 de minute apoi ma clatesc cu apa rece, aplic crema hidratanta cu SPF 30 si machiaj daca este necesar.

Comentarii