Plamanarica - tratament naturist intern si extern

Plamanarica este o planta de primavara cu florile rosii, care se transforma in violet, si care rasare in padure, imediat ce soarele isi trimite razele prin ramurile inca golase ale copacilor. Dar plamanarica este o floare de leac, nu doar pentru oameni ci si pentru animale (iarna cand tusesc sau se imbolnavesc, animalele stiu din instinct care sunt plantele ce le fac bine). Iar ceea ce le face bine animalelor cu siguranta ca le este si oamenilor de leac. Iata in ce afectiuni ne este de folos plamanarica:
Afectiuni pulmonare - tuse flegmatica, mucozitati pulmonare, bronsita, raguseala, inflamatii ale laringelui si ale cailor respiratorii, tuse persistenta.
  • Ceai din frunze si flori proaspete sau uscate, in primul caz, folosindu-se 2 linguri de planta la 250 ml de apa clocotita, iar in al doilea caz, 1 lingura si jumatate de planta uscata. Se lasa sa se infuzeze 15 minute apoi se beau trei cani pe zi.
  • Se administreaza tinctura de plamanarica de trei ori pe zi, cate 30 de picaturi, diluate in putin apa. Prepararea tincturii: se umple o sticla cu flori si frunze proaspete pana la gat, se toarna deasupra vodca sau alcool de 40 grade si se lasa la macerat timp de o saptamana. Se strecoara si se pune in sticlute mai mici, de culoare inchisa.
  • Amestec de plante in cantitati egale, pentru tuse: plamanarica, muschi de islanda, podbal, anason si patlagina. Se amesteca bine toate plantele, se ia cate o lingura de amestec si adauga intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 5 minute, se strecoara si se amesteca cu putina miere. Se beau cate trei cani pe zi, dupa mese.
Cistita, gastrite hiperacide, ulcer gastric, diaree:
- se prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta uscata si maruntita, peste care se pune 250 ml de apa clocotita
- se lasa acoperita vreme de 5 minute dupa care se strecoara si se beau cate trei cani pe zi.
Tratarea ranilor (plamanarica are efect cicatrizant):
- se face o infuzie dintr-o lingura de planta uscata, peste care se adauga 250 ml de apa clocotita
- se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se spala locul afectat cu un tifon muiat in ceai sau se pun comprese.
Pecingine:
- se face o infuzie din 5 linguri de planta uscata care se opareste cu 250 ml de apa clocotita
- se lasa acoperita 20 de minute, se strecoara si se spala usor zona afectata cu vata umezita in ceai.
Voi ce alte remedii din plamanarica mai stiti?

Comentarii