Budinca de gris cu marmelada de capsuni

Budinca de gris cu marmelada de capsuni
Ingrediente:
- 1l lapte
- 250 g gris
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita de unt
- 2 oua
- 1 pliculet de zahar vanilat
- sare.
- marmelada de capsuni sau dulceata de capsuni/cirese.




Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, se presare si putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se toarna grisul in ploaie si se amesteca incontinuu sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de oala. Se mai lasa 5 minute, timp in care se separa galbenusul de albus. Galbenusul se amesteca cu unt si se adauga in compozitie, albusul se bate spuma cu zaharul vanilat si se adauga dupa ce au trecut cele 5 minute amestecand usor 1 minut dupa care se da deoparte. Se pune budinca in forme si se serveste dupa ce s-a racit cu marmelada de capsuni, dulceata de cirese/capsuni sau cel mai bine merge cu capsuni proaspete acoperite cu zahar, lasate la temperatura camerei pana se topeste tot zaharul si se pun apoi bucati de capsuni cu putin sirop. Este un desert rapid si delicios!
Pofta buna!

Comentarii