Fasole batuta cu usturoi si marar

Fasole batuta cu usturoi si marar, o mancare de post incredibila.
Ingrediente:
- 500g fasole fiarta
- 2 linguri de zarzavat
- 1 fir de cimbru
- 1 frunza de dafin
- 2 cepe mari
- 2 linguri de bulion
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 legatura de marar
- sare, piper
- jumatate de capatana de usturoi(sau mai putin in functie de preferinte)
- 10 frunzulite de busuioc verde.



Mod de preparare:
Se fierb fasolele, in timp ce fierb se pun 2 linguri de zarzavat (sau legume uscate) si 1 fir de cimbru. Dupa ce s-au fiert fasolele se scurg de zeama, se lasa la racit, si din zeama se opreste cam un polonic.
Se dau fasolele prin masina de tocat, se taie ceapa cubulete si se pune la calit in 2 linguri de ulei de masline, se lasa 2 minute apoi se pune si un polonic de zeama de la fasole, dupa ce s-a mai calit ceapa se pune si bulionul, 1 frunza de dafin, sare, piper , se mai lasa 2 minute dupa care se stinge si se pune tot sosul peste fasole, se taie mararul, busuiocul si se pune impreuna cu usturoiul pisat peste fasole, se amesteca bine ingredientele, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se poate servi pe paine prajita sau felii crocante graham(de la Stilla). Pofta buna!
Recomandare: Pentru mai multa aroma si un gust mai deosebit ar fi daca ati face sosul asa: Se pune 1 lingura de ulei la incins, apoi ceapa care se lasa 2 minute dupa care se adauga si 2 linguri de morcov ras prin razatoarea mare si dupa 1minut se pun si 3 ciuperci taiate cubulete mici si 2 cani de apa. Se lasa totul pana mai scade apa apoi se pun 3 linguri de bulion, cateva condimente uscate cum ar fi putin tarhon, marar, curry, rozmarin, oregano, busuioc, sare si piper. Se mai lasa 2 minute apoi se pune peste fasole, impreuna cu jumatate de capatana de usturoi pisat si 2 linguri de ulei de masline. Pofta buna!

Comentarii