Rulada de cacao cu capsuni .. o rulada excelenta


Rulada de cacao cu capsuni, o rulada excelenta
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 g zahar
- 75 g alune de padure macinate(se gasesc gata macinate la magazin)
- 50 g faina
- 3 oua
- 2 linguri de lapte
- 2 linguri de cacao
- 1 pliculet de zahar vanilat
- unt.

Pentru crema de capsuni:
- 200 ml smantana 20% grasime
- 150 g capsuni bine coapte
- 100 g zahar pudra
- 1 pliculet de gelatina
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Optional: sos de ciocolata pentru ornat(vezi ingredientele mai jos).

Mod de preparare: Se amesteca faina cu alunele, cacaoa si zaharul vanilat. Se bat ouale bine si se pun pe baie de aburi impreuna cu zaharul, si se lasa pana se topeste zaharul si se omogenizeaza dupa care se pun si cele 2 linguri de lapte. Apoi se incorporeaza amestecul in faina încetul cu încetul iar la final se adauga si zaharul vanilat. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu unt, se pune amestecul si se da la cuptor pentru 15-20 minute. Crema: Se taie cubulete capsunile, se amesteca cu jumatate din zaharul pudra si se lasa la temperatura camerei 20 minute. Intre timp se pune gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Se amesteca bine restul de zahar pudra cu smantana, se incorporeaza apoi si esenta de vanilie, gelatina si la final capsunile. Dupa ce este gata aluatul de rulada se intinde pe un prosop umed, se umple cu crema de capsuni, se ruleaza. Si se decoreaza cu bucati de ciocolata sau mai bine se face un sos de ciocolata (se topeste pe baie de aburi 1 ciocolata de lapte impreuna cu 2 linguri de smantana si 1 lingurita esenta de portocale si dupa ce se raceste putin se intinde peste rulada) dupa care se lasa rulada la frigider pana la servire, vreo 4ore. Pofta buna!

Comentarii