Salata de fructe pentru un mic dejun dulce si consistent..cea mai buna salata de fructe

Salata de fructe pentru un mic dejun dulce si consistent reteta...cea mai buna salata de fructe
Se stie deja ca este bine ca dimineata sa o incepem cu ceva dulce si aceasta salata este numai buna de incercat la micul dejun. Este o varianta pe care eu o incerc in fiecare dimineata.
Ingrediente:
- 1 lingura de stafide (brune sau negre pentru ca sunt mai dulci decat cele aurii)
- 1 lingura de nuca de cocos
- 1 lingura de fibre de ovaz (se gasesc la plafar sau in kaufland de unde iau eu, sunt 4 variante de la Rommac: de ovaz, din mere, citrice si cacao )
- 3 linguri de ovaz
- 1 banana coapta
- 1 piersica coapta sau nectarina
- 1 felie de pepene galben
- 1 jumatate de para
- 1 mana de coacaze
- 1 mana de zmeura sau 1 lingurita de dulceata de zmeura
- 8 cirese
- 3 capsuni pentru decor
- 1 iaurt simplu 150g (de preferat muller cu 3,5% grasime sau milli, danone) sau kefir.
Mod de preparare (aceasta salata se prepara de seara):
Se pun intr-un bol mai intai ovazul, apoi stafidele, fibrele, nuca de cocos, iaurtul si se amesteca bine. Se paseaz
a banana, se taie cubulete mici para, pepenele si piersica si se amesteca cu celelalte ingrediente bine. Apoi se pun coacazele si zmeura, se amesteca bine, se decoreaza cu capsuni si se da la frigider pana dimineata cand se poate servi. Si pana la 12-1 nu veti simti foamea daca:
Recomandare1: Pentru un inceput de dimineata bun inainte de a manca salata va recomand sa beti 1 pahar de apa rece, apoi dupa cateva minute 1 bila de drojdie cu 1 lingurita de miere de albine sau 1 lingura cu miere si 30 de picaturi de propolis(extract hidroalcoolic). Si dupa cateva minute dupa ce va faceti treburile de dimineata pueti manca si salata si dupa ce-ati terminat puteti lua si 1 pastila de multivitamine. Si inainte de a pleca de acasa nu e rau daca v-ati prepara din 250 ml de lapte si 250 ml de apa rece cu un ice coffee, un nescafe red cup si 1lingura de fibre: Intr-o sticla de 500 ml puneti 1 pliculet de ice coffe ( jacobs), un nescafe red cup si 1lingura de fibre, le amestecati putin in sticla dupa care puneti 2 linguri de lapte cald si amestecati putin pana se omogenizeaza, apoi turnati peste restul de lapte rece si apa rece. Si-l puteti bea inainte de a va intoarce acasa pentru a rezista pana la urmatoarea masa ;).
Litchii
Recomandare2: Baza acestei salate este de forma: sa nu lipseasca ovazul, fibrele, iaurtul, stafidele brune si banana.Eu mai am o recomandare:se pastreaza baza salatei doar ca in aceasta se folosesc fibre de cacao in locul celor de ovaz si 1 nectarina(taiata cubulete daca este mai tare, sau pasata daca este mai moale),1 mana de afine, 1 para(optional), 1 lingurita de migdale maruntite(optional), si 4 litchii(acestea se gasesc in kaufland si arata ca in imaginea de alaturi, si va garantez ca au un gust senzational si special, daca tot avem o viata de ce sa nu incercam tot ce ne ofera natura indiferent de pe ce teritoriu provin, atata timp cat suntem oameni indiferent de natie se merita sa ne infruptam si din bunatatile de pe celelalte teritorii daca tot avem ocazia. Adevarul e, ca sunt putin cam scumpe spre deosebire de fructele noastre romanesti dar merita pretul. Pai daca vrei sa cumperi 9 litchii ai da cam 4,5 lei, Kg-ul fiind 24,99lei. Sunt niste fructe exotice si extrem de dulci. Si am citit undeva ca samburele nu este bun de consumat ca este otravitor.SFAT:de recomandat ar fi sa nu se consume prea multe litchii intr-o zi pentru ca se lasa cu febra(mai ales daca sunteti mai sensibili), eu le consum doar la aceasta salata si imi sunt de ajuns. Oricum se curata foarte usor coaja de deasupra, apoi se cresteaza pe jumatate si se indeparteaza samburele care este destul de mare, mai mult el cantarete decat ceea ce se consuma. Eu am pastrat samburii ca as vrea sa vad daca-i pun in pamant iese ceva. Sper sa iasa:D. Cand aveam vreo 9 ani am mai ingropat samburi de caise, piersici la bunica, i-o iesit un fel de caise si piersici dar mai mici putin. Acum dupa 11 ani imi aminteam intamplarea si cred ca i-am facut un bine si bunicii care inca se mai bucura de fructele din ei dar si naturii;)). Asa si revenind la salata, la fel se face de seara si se serveste dimineata punand si fulgi de porumb, de la Stilla mi se par mai buni spre deosebire de alte firme incercate. La fel si in privinta cerealelor le prefer pe cele de la Rommac.
RECOMANDARE 3: (Se se prepara de seara la fel ca celelalte)...In sezonul rece salata ar trebui sa fie mai consistenta continand si cateva grasimi esentiale existente in seminte si ar trebui sa aiba tot aceiasi cantitate de iaurt, ovaz, fibre de cacao sau altele din cele 4 variante, 1 banana mare, optional o nectarina/para pisata, optional 2 linguri lapte de vaca/soia, 10 migdale maruntite, 7 nuci maruntite, 1 lingura fulgi de nuca de cocos, 1 lingura seminte de susan/dovleac/floarea soarelui, 1 lingura seminte de in si dimineata mancati salata cu 2 maini de fulgi de porumb.Eu zic sa incercati aceasta salata ca sa incepeti dimineata mai inviorati,energici si pregatiti de treaba nu de stat;)). Daca mancati cat mai natural si va miscati destul de mult ajungeti la 100 de ani cum mi-am pus in cap de cand eram mai mica:D. Mai bine zis pastrarea sanatatii celor 3 duce la 100 de ani: trup, suflet si minte.

Comentarii