Tort usor de duminica


Un tort usor foarte bun, tort usor de duminica
Ingrediente:
- blat de tort cu 3 straturi de vanilie
- 4 banane coapte (se marineaza)
- 1 cutie de ananas bucati.
Pentru glazura de ciocolata:
- 1 ciocolata amaruie de preferat Galactic cu 25 % cacao sau alta cu continut redus de cacao.
- 3 linguri de lapte
- 1 lingurita de esenta de portocale
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingura de fulgi de ovaz
- nuca de cocos.
Pentru crema 1:
- 1 praf de budinca Dr.Oetker de vanilie
- 1 ou
- 500 ml lapte.
Pentru crema 2:
- 1 pachet de unt
- 2 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- zeama de la 1 lamaie
- 500 ml lapte.
Pentru insiroparea primului blat:
- 50 ml apa
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de rasatura de lamaie
- 1 lingurita de rasatura de portocale
- 1 lingurita de esenta de migdale
- 1 lingurita de esenta de lamaie
- 1 lingurita de esenta de portocale
- 1 lingurita esenta de vanilie (esentele nu-s obligatorii, dar pentru mai multa aroma merg puse).
Mod de preparare:
Se face siropul pentru insiroparea blatului 1: se pun intr-o canita 50 ml de apa, zaharul, rasatura de lamaie, rasatura de portocale, dupa ce da intr-un clocot se stinge si se adauga esentele. Dupa ce se mai raceste putin se insiropeaza blatul cu acest sirop, se aseaza bananele marinate, peste banane se intinde crema de budinca care se face dupa instructiunile de pe spatele plicului de preferat cele in care se foloseste si un ou. Apoi se pune blatul 2 care se insiropeaza cu siropul ramas de la marinata de banane, se aseaza bucatile de ananas uniform pe toata suprafata. Se face crema 2: se fierbe laptele cu zaharul, cand da intr-un clocot se pune faina si se amesteca pana devine o pasta omogena, dupa care se pune zeama de la 2 lamai, se mai lasa 1-2 minute, se ia de pe foc si se lasa putin la racit dupa care se adauga untul. Apoi se pune peste ananas se uniformizeaza bine.
Se pune blatul 3 care se insiropeaza cu siropul ramas de la ananas.Si apoi se face glazura de ciocolata: se pune pe baie de aburi un bol in care se pune ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste apoi se pune laptele si se amesteca pana devine o pasta, se ia de pe foc si se pun si esentele de portocale si vanilie. Se pune apoi fulgii de ovaz, se amesteca 1minut dupa care se intinde pe blatul 3. Apoi se presara nuca de cocos. Un tort simplu si usor de facut. Nu te plictisesti facandu-l dimpotriva e distractiv sa faci ceva ce-ti place gandindu-te la a 2a zi cand il vei manca impreuna cu familia, impartindu-l cu cei dragi e o bucurie.

Comentarii