Ardei umpluti cu soia si sos rosu

Ardei umpluti cu legume, soia si sos rosu
Ingrediente:
- 16 ardei gras
- 8 snitele de soia fierte
- 3 cepe
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 2 morcovi
- 1 mana de faina de porumb
- 1 castron mijlociu de orez
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- condimente uscate:sare, piper, busuioc, boia de ardei dulce
- crengute de busuioc, crengute de cimbru si crengute de marar.
Pentru sosul rosu:
- 2 rosii
- 3 linguri de bulion
- 1 ardel rosu
- 1 ceapa
- 1 lingura de ulei
- jumatate de pahar de vin rosu
- jumatate de cana de apa
- condimente uscate: sare, piper, oregano, busuioc, chimen, rozmarin, ghimbir macinat, tarhon.
Mod de preparare:
Se pune ceapa taiata impreuna cu morcovii dati prin razatoare la calit in 3 linguri de ulei. Se lasa 2 minute dupa care se pune orezul bine spalat, dupa 5 minute se pun 2 linguri de bulion, o mana de faina de porumb, soia taiata cubulete si se lasa la inabusit 5 minute. Dupa 5 minute se ia de pe foc si se pune verdeata si condimentele uscate. Ardeii se curata, se spala bine si se umple cu acest amestec, daca mai ramane umplutura se pot face sarmale in foi de varza oparite putin inainte. Pe fundul oalei se aseaza un strat de crengute de marar, de cimbru si de busuioc. Apoi se aseaza ardeii in oala, se sareaza, se pune apa (sau se poate pune jumatate de cantitate apa si jumatate de cantitate bors) pana la nivelul ardeilor si se acopera cu frunze de varza si folie de plastic. Se lasa la foc potrivit 45 de minute. Intre timp se face sosul asa: se pune intr-o tigaie 1 lingura de ulei la incins, se pune ceapa si ardelul taiate cubulete mici si se lasa 2-3 minute la inabusit dupa care se pune vinul si apa. Se lasa sa mai scada putin apa dupa care se pun rosiile taiate cubulete si bulionul. Se lasa 4 minute apoi se pun condimentele, se ia de pe foc si dupa ce au trecut cele 45 de minute se pune sosul peste ardei si se mai lasa 15 minute pe foc dupa care se iau si se pune oala pe podea la racit. Se servesc simpli sau cu smantana si mamaliga calda. Dintre ardeii umpluti cu carne si acestia eu ii prefer pe acestia cu soia, multe legume, verdeata si mult sos. Sunt mai usori si foarte deliciosi. Pofta buna!







Comentarii

FLORY a spus…
Ceauu.
Eu am facut aceasta reteta ieri si vreau sa va spun ca au iesit extraordinari de deliciosi
si inca ceva aceasta reteta este foarte sanatoasa din punctul meu de vedere ,
adica fara prajeala .fara rantajuri sau mai stiu eu ce .Super
Tineo tot asa cu astfel de retete caci lumea iti va multumi ....sper sa se aprecieze lucrul acesta.POOPICII
Desisalva a spus…
Buna...Multumesc mult si ma bucur ca ti-au placut!;)
Desisalva a spus…
Sper sa incerci si alte retete pe care le-am postat de curand, care la fel ca si aceasta reteta sunt usoare si sanatoase:)