Prajitura cu dovleac si morcov

 Prajitura cu dovleac si morcov de post
Ingrediente:
- 1 dovleac placintar (dovleacul se da prin razatoarea mica)
- 1 cana de ulei
- 1 cana de faina
- 1 lingurita cu extract de vanilie Dr.Oetker
- 1 lingurita cu  esenta de portocale Dr.Oetker
- 1 lingurita cu esenta de lamaie Dr.Oetker
- 3 morcovi mici (dati prin razatoarea mica)
- 3 sferturi de cana cu zahar brut de trestie
- 1 pliculet de praf de copt stins cu otet de mere sau 1 lingura de zeama de lamaie
- rasatura de la o lamaie
- un praf de sare
- pentru ornat: nuca de cocos, miere de tei.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se intinde uniform compozitia intr-o forma de copt detasabila si se da la cuptorul incins in prealabil aproximativ 40 de minute. Pentru a vedea daca s-a copt bagati varful cutitului in prajitura, daca se prinde de cutit mai lasati sa se coaca, daca nu puteti s-o luati. Cu ajutorul unei pensule, se unge prajitura cu miere apoi se presara nuca de cocos. Aceasta prajitura cremoasa si plina de arome intense va va incanta ziua si va usura stomacul de prajiturile grele de la cofetarie, atunci cand aveti pofta de ceva dulce. Este o prajitura usor de facut dar cu un gust complex. Pofta buna!

 

Comentarii