Arpacas cu arome dulci


Reteta Arpacas cu arome dulci - cel mai bun...si o bautura"surpriza" cu pudra de roscove...
Ingrediente:
- 500 g arpacas
- 4-5 linguri zahar brut de trestie
- 2 linguri fulgi de cocos sau daca aveti cocos proaspat dati prin razatoare interiorul nucii de cocos
- 100 g nuci sau alune de padure sau migdale maruntite(mie imi place cu nuci)
- 1 lingura pudra de roscove (250 g costa 3,5 Ron si se gaseste la plafar, incercati, se merita, este un bun inlocuitor pentru cafea, cacao si ciocolata in prajituri deoarece nu contine cofeina s.a intrebunintari)
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 sticluta esenta de rom
- 1 lingurita esenta de portocale, lamaie
- rasatura de portocala si lamaie(o lingura de fiecare)
- un praf de sare
- decor: ciocolata alba.
Mod de preparare:
Se fierbe arpacasul in apa cu sare dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi se pune zaharul, nucile maruntite in bucati mai mari, pudra de roscove, cacaoa, nuca de cocos, rasatura de portocala, lamaia si esentele, se mai lasa 2 minute dupa care se da de pe foc si se serveste dupa ce s-a mai racit cu ciocolata alba, nuca de cocos si putina miere de albine de salcam. Este un desert excelent, foarte satios, e si de post fara ciocolata alba... Imi fac des acest arpacas mai ales acu in perioada rece, si nu ma satur niciodata de el. Pofta buna!

O recomandare cum ati putea folosi pudra de roscove ca bautura: se incalzeste 250 ml lapte 1,5 % grasime, se pune intr-un pahar 3 pastile de zaharina pisate, 1 lingura pudra de roscove si se pune putin lapte, se freaca la fel ca laptele cu cacao, pana se face o pasta dupa care se adauga incetul cu incetul si restul de lapte. Apoi se pune intr-o sticla de 500 de ml si restul se umple cu apa rece. Se agita bine inainte de folosire. Este o bautura aromata si numai buna ca gustare intre mese impreuna cu cativa biscuiti de casa.





Comentarii