Clatita cu salata de ton, surimi si cruditati - simplu, gustos, rapid de facut, aproape ca aveti tot ce va trebuie la indemana pentru a o face si nu va mai ramane decat sa incercati;)...
Ingrediente:
Pentru salata:
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mic
- 1 rosie
- 1 castravete
- 1 lingura de smantana
- 1 lingura de mustar
- jumatate de avocado
- 2 felii de telina
- 3 linguri boabe de porumb
- 5 bastonase de surimi
- 5 ridichi
- condimente uscate: piper, oregano, busuioc, tarhon, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel, chilli(sau jumatate de ardel iute rosu), chimen maruntit
- optional: 1 lingurita ulei de masline.
Pentru clatita:
- 1 ou
- sucul de la ton sau 2 linguri lapte de vaca/soia
- 2 linguri de faina dietetica cu macinis integral de la Galmopan(se gaseste in kaufland, si daca nu gasiti din asta atunci puteti pune faina de grau sau integrala de ovaz)
- 2 linguri de branza/cas de oaie framantata.
Ingrediente:
Pentru salata:
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 ceapa mica
- 1 morcov mic
- 1 rosie
- 1 castravete
- 1 lingura de smantana
- 1 lingura de mustar
- jumatate de avocado
- 2 felii de telina
- 3 linguri boabe de porumb
- 5 bastonase de surimi
- 5 ridichi
- condimente uscate: piper, oregano, busuioc, tarhon, rozmarin, cimbru, marar, patrunjel, chilli(sau jumatate de ardel iute rosu), chimen maruntit
- optional: 1 lingurita ulei de masline.
Pentru clatita:
- 1 ou
- sucul de la ton sau 2 linguri lapte de vaca/soia
- 2 linguri de faina dietetica cu macinis integral de la Galmopan(se gaseste in kaufland, si daca nu gasiti din asta atunci puteti pune faina de grau sau integrala de ovaz)
- 2 linguri de branza/cas de oaie framantata.
Mod de preparare:
Se taie ceapa, rosia, surimi, ridichiile si castravetele cubulete, morcovul si telina se dau prin razatoarea mare, Avocado se piseaza cu furculita si se amesteca toate ingredientele intr-un bol adaugand condimentele uscate dupa gust, boabele de porumb, mustarul si smantana. Apoi se face clatita: se bate oul cu sucul de la ton, se adauga faina, branza si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi se pune o tigaie pe foc se sterge cu putin ulei dupa care se pune intreaga umplutura cat tine tigaia si se coace bine pe ambele parti (neaparat trebuie intoarsa cu o paleta si nu cu scheme;)) pentru a nu se rupe pentru ca este mai grea decat cea obisnuita). Se pune clatita pe o farfurie, deasupra ei se pune salata si se serveste ca atare la pranz impreuna cu cineva. Si astfel aveti un pranz usor cu de toate si ca desert merge de minune fagure(waffle) cu putina smantana si cu gem de gutui cu mere, o nebunieee 8->! Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu