Sarmalute de curcan in foi de hrean si varza


Sarmalute de curcan in foi de hrean si varza 
Ingrediente:

- 500 g carne tocata de curcan
- 200 g bacon sau slanina taraneasca
- 100 ml ulei
- 3 cepe

- 2 linguri de bulion- 2 linguri de malai
- 2 frunze de dafin
- 1 morcov dat prin razatoarea mica

- 1 castronel de orez- 1 ceasca pasta de tomate
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: sare, piper, boia de ardei dulce.
- 1 crenguta de busuioc/cimbru
- frunze de varza
- frunze de hrean
- optional: patrunjel,oregano, chimen macinat, rozmarin, 2 boabe de ienibahar maruntit.



Mod de preparare:

Se pune la calit ceapa taiata cubulete impreuna cu morcovul dat prin razatoarea mica. Dupa ce s-au calit se pune carnea tocata, se presare sare si piper dupa gust, apoi se pune orezul spalat bine in apa rece. Se dizolva bulionul in 2 linguri de apa si se pune peste umplutura impreuna cu restul de condimente uscate si malaiul. Se amesteca bine timp de 2 minute dupa care se da deoparte si se adauga verdeata tocata marunt. Se oparesc frunzele de varza in apa cu putina sare. Cele de hrean se oparesc in bors dupa care li se rupe maduva care-i de-a lungul frunzei deoarece e amara. Fundul vasului in care se pun sarmalele se acopera cu crengute de busuioc, cimbru, dafin, 2 linguri de ulei si cotoare de varza. Se fac sarmalele, se pun pe marginea vasului cele de varza iar in mijloc se pun cele de hrean. Intre randuri se pun si felii de bacon, se acopera sarmalele cu bacon si varza tocata marunt, pasta de tomate, sare, piper si la final se pun foi de varza(sau folie de plastic). Se pune apa calduta cat cuprinde si se lasa pe aragaz 15 minute pana dau intr-un clocot dupa care se dau la cuptor pentru 45 de minute. Se servesc calde cu putina zeama, varza tocata, smantana, cine vrea cateva felii de bacon si mamaliguta. Eu pun bacon in sarmale doar pentru aroma, de mancat are cine sa le manance;)). Pofta buna!

Comentarii