Ciorba cu perisoare de pui


 Reteta Ciorba cu perisoare de pui
Daca aveti musafiri si vreti sa-i serviti cu o ciorba de perisoare cu carne si nu stiti ce preferinte au ( de exemplu unii prefer copanelele, altii pieptul, altii pipotele, spatele,  gatul s.a) aceasta ciorba este excelenta, pentru ca se combina toate, astfel este si mai simplu ca nu va mai fi o greutate sa ghiciti preferintele si impacati pe toata lumea.
Ingrediente:
- 1 pui intreg
- 1 telina mica
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ardel rosu
- 1 ardel verde
- 1 mana de fidea
- 1 litru de bors
- 2 litri de apa
- 2 legaturi de marar
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1-2 linguri de bulion
- 3 oua
- 100 g gris
- 200 g rosii maruntite in sos tomat
- condimente uscate: sare, piper si busuioc.
Mod de preparare:
Se scoate carnea de pe oase, apoi se da prin masina de tocat carne: carnea(cu sau fara piele, eu am pus cu tot cu piele ca sa aiba si putina grasime de pui pentru un gust mai bun), pipotele(inima, ranza, ficatul si plamanii) iar oasele, capul, gatul, aripile si labile puiului se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb bine, se scot oasele si se pun legumele taiate cubulete. Se lasa sa fiarba 5 minute, timp in care se fac perisoarele: se amesteca carnea tocata cu ouale, o legatura de marar, sare, piper, busuioc si gris. Se formeaza perisoarele, se da focul mic sa stea din fiert si se pun perisoarele. Se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se pun rosiile maruntite in sos tomat, bulionul, fideaua, borsul incalzit separat si se lasa sa fiarba inca 10 minute. Cand este gata se da deoparte, se pune mararul si patrunjelul tocate marunt. Se serveste simpla sau cu smantana, este o ciorba delicioasa si usoara. Pofta buna!

Comentarii