Reteta Gem de gutui cu mere
Iata unul din cele mai bune gemuri! In copilarie evitam acest gem, nici nu-l gustam si ziceam ca nu-i bun;))...dar si cand l-am gustat pot sa zic ca m-am"indragostit". Acum il consum in fiecare zi cu biscuiti populari si unt, cu waffle si smantana, in clatite (in 2 saptamani s-au dus 2 kg:)))si abia astept sa-l folosesc si la tortul cu biscuiti de Craciun/Revelion, reteta este si de post. Si de aceea toamna asta mi-am alimentat bine camara cu gem de gutui cu mere, gem de capsuni, gem de rubarba cu capsuni si coaja de portocale, dulceata de cirese negre si preferata mea dulceata de capsuni ca sa-mi ajunga pana la primavara. Oricum daca se termina repede mai am rezerve de dulceata de capsuni si la bunica.
Ingrediente:
- 2 kg de gutui
- 2 kg de zahar
- 3 kg de mere.
Mod de preparare:

Comentarii
Trimiteți un comentariu