Prajitura cu branza fara aluat



Reteta Prajitura cu branza fara aluat cu arome fine de portocala si lamaie - O alta prajitura "a copilariei"...este asa de buna incat aseara am facut-o si pe azi nu a mai ramas nimic...;))
Ingrediente:
- 500 g branza dulce de vaci
- 16 linguri de faina
- 16 linguri de zahar
- 10 linguri de ulei
- 6 oua
- 2 pahare de lapte batut
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 2 linguri rasatura de lamaie
- 1 lingura rasatura de portocala
- 1 pliculet praf de copt stins in otet de mere si miere sau zeama de lamaie
- 1 lingura din fiecare esenta de: portocale, vanilie si lamaie
- jumatate de lingurita de sare
- optional (in cazul in care alegeti sa folositi bucati de fructe, nu mai adaugati in compozitie si rasatura de portocala): bucati de ananas din compot, papaya confiat sau stafide.
Mod de preparare:
Se bat spuma oauale cu zaharul dupa care se adauga 1 lingura din rasatura de lamaie, rasatura de portocale, sarea, esentele, laptele batut, faina, praful de copt stins in otet de mere si miere si la final se adauga uleiul. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina, se toarna in tava jumatate de compozitie care se lasa la cuptorul preincalzit 3 minute pana se incheaga putin. Dupa ce au trecut cele 3 minute se scoate tava si se imprastie uniform branza (cine doreste poate sa puna si cateva bucati de ananas din compot - ii da un gust minunat), se presara putin zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, rasatura de lamaie care a mai ramas si deasupra se toarna si restul de compozitie. Se lasa la cuptor pana capata putina culoare si se face testul cu scobitoarea, cand scobitoarea iese curata este gata. Se scoate din cuptor, se lasa la racit 10 minute dupa care se taie patratele si se pun pe un platou. Se lasa aproximativ 1-2 ore sa se aseze aromele, apoi se poate servi. O prajitura simpla dar buna, fara prea multe artificii, glazuri si siropuri. Pofta buna!
Este singura prajitura cu branza care imi place muuuuult, de care nu m-as satura niciodata pentru ca este cremoasa, usoara, plina cu branza, nu este inecacioasa ca prajiturele cu aluat, de asemenea imi plac toate retetele care sunt facute din crema de lapte, iaurt , branza s.a, lactatele sunt preferatele mele...deja ma gandesc la tortul cu lapte pe care abia astept sa-l fac si sa-l mananc;))...

Comentarii

maria mihalache a spus…
Ce buna trebuie sa fie.
Desisalva a spus…
Foarte bunaaA...nu ca ar fi mare specialitate, da in general ce prajitura cu branza nu e buna?!...toate-s buneee 8->...
Gabriela a spus…
I-mi plac prajiturile fara blat si a ta arat foarte bine si de gust ce sa mai zic... tot cei cu branza e buun!!!Mi-am notat reteta si in curand am s-o probez!|te pupik merci!!
Desisalva a spus…
Sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut...O zi frumoasa;)!
Anonim a spus…
ai vrea sa mi-o trimiti gata facuta?
dia_diana58 a spus…
Grozava , cred ca azi o voi pune-n aplicare ; ms frumos
Desisalva a spus…
Se pare ca am omis sa citesc comentariile 5 si 6, ma scuzati. Diana, sper ca ti-a placut prajitura si multumesc pentru apreciere ;)...Anonim 5 as putea sa iti dau una gata facuta doar daca ai fi din Iasi, in alte conditii nu stiu in ce stare ar ajunge la tine :D.