Salata de alge cu somon afumat

 
Reteta Salata de alge cu somon afumat
Ingrediente:
- 100 g alge de mare fierte
- 100 g somon afumat (sau file de hering afumat, este foarte bun)
- 10 hamsii marinate (sau sprot marinat)
- 5 ridichi
- 1 lingura seminte de susan, optional 1 lingurita seminte de in
- 1 ceapa rosie mijlocie
- 1 sfert de praz
- 1 mana de ciuperci proaspete sau din conserva
- 1 lingura de capere
- 1 morcov mijlociu
- 1 sfert de telina
- 1 lingura de mustar
- ulei de masline
- condimente uscate: sare, piper, oregano, tarhon, boia de ardei dulce/iute, rozmarin.
Mod de preparare:
Algele si somonul se taie fasii, morcovul si telina se dau prin razatoarea mare, ridichiile se taie rondele sau in jumatati de rondele, ciupercile proaspete se taie cubulete in schimb cele din conserva se pun asa cum sunt, prazul se taie rondele, ceapa rosie se taie cubulete sau pestisor (julien), se adauga ulei, sare, piper si restul de condimente dupa gust. Se amesteca toate ingredientele si la final se adauga caperele si mustarul, optional se poate pune putina smantana sau iaurt de oaie si bivolita de la Napolact (are un gust foarte bun si nu este mare diferenta intre el si cel de vaci, doar ca are o consistenta mai densa, cremoasa, gust placut ca si cel de vaci , nu are zer, are mai mult calciu si mai multa grasime de aceea se recomanda ca laptele de bivolita, oaie sau capra sa fie combinate cu laptele de vaca ). Pofta buna!

               

Comentarii