Chec de banane si pere

Reteta Chec de banane si pere
Ingrediente:
- 400 g faina
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 150 g fulgi de cocos
- 10 linguri de lapte
- 4 banane coapte
- 4 oua
- 2 pere coapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esenta de migdale
- 2 linguri esenta de vanilie
- migdale macinate pentru tapetat tava
- sare.
- optional: coaja de portocala.
Mod de preparare:
Se bat ouale spuma cu zaharul, se adauga untul topit, esentele, laptele, zaharul vanilat, fulgii de cocos, bananele pisate, perele curatate de coaja si date prin razatoarea mare, praful de copt, sarea si la final se adauga faina. Se amesteca bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Se ung doua tavi pentru chec cu unt/ulei si se tapeteaza cu migdale macinate, se toarna compozitia in tavi, se lasa la cuptor 25- 30 minute, in functie de cuptor, se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata, in principiu e gata atunci cand checul este putin rumen. Pentru a face un singur chec se injumatatesc cantitatile. Cand este gata se lasa in tava la racit putin 10 minute, dupa care se feliaza, se pudreaza cu zahar si se lasa la racit de tot (se serveste doar dupa ce se raceste, cand este cald nu prea se simt bine aromele) apoi se poate servi dupa plac simplu sau cu smantana batuta cu putin zahar vanilat, crema de alune, lapte cu cacao, ciocolata calda sau orice altceva poftiti. Pofta buna!

 

Comentarii

Irina a spus…
Arata bine, cred ca e foarte parfumat!
Desisalva a spus…
Parfumat si un gust deosebit...:)
Aurica a spus…
interesanta combinatie de fructe si reusita, arata bine si sigur are un gust aromat si foarte gustos :)