Tocana de ciuperci cu piept de pui la gratar


Tocana de ciuperci cu piept de pui la gratar
Ingrediente:
- 750 g ciuperci
- 500 g piept de pui
- 50 ml de vin alb sec
- 1 ardel rosu
- 1 ceapa
- 1 morcov
- jumatate legatura de marar
- jumatate legatura de patrunjel
- 1 ceasca de smantana
- 1 rosie sau 200 g rosii pasate
- 1 ou
- 1 lingura de faina
- sare, piper.

Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie apoi se pune pe rand morcovul taiat , ardeiul, ceapa, toate taiate fideluta, la final se adauga ciupercile taiate felii, se adauga vinul si se lasa la calit. Intre timp se taie pieptul de pui, se pune intr-o folie de plastic si se bate putin cu ciocanelul. Se presoara sare si piper dupa gust si se pune pe gratar. Dupa ce s-au calit legumele se pune sare si piper, rosia, pieptul de pui. Se lasa 5 minute dupa care se pune amestecul de smantana, ou si faina si se mai lasa 5 minute pana se leaga totul. Se da deoparte si se pune verdeata tocata. Se serveste simpla sau cu mamaliga si putina smantana. Pofta buna!

Comentarii