Chiftele de sfecla rosie si ciuperci

Reteta Chiftele de sfecla rosie si ciuperci
Ingrediente:
- 750 g sfecla rosie
- 250 g ciuperci
- 250 ml ulei
- 120 g faina
- 2 cepe
- 2 linguri de otet
- 2 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 frunza de dafin
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, oregano, tarhon.


Mod de preparare:
Se pune sfelca la copt in cuptor aproximativ 45-50 de minute, se face o proba pentru a vedea daca este coapta bine, patrundeti usor cutitul. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se taie ceapa si se pune la calit. Se curata sfecla de coaja, se da prin razatoarea mare si se adauga ouale, ceapa calita, 2 linguri de faina, usturoiul pisat, ciupercile date prin masina, verdeata tocata marunt, sare, piper, tarhon, oregano. Se formeaza chiftelele, se dau prin faina si se pun la prajit. Apoi se face sosul: se pun in tigaie 2 linguri de ulei si se caleste putin ceapa, apoi se pune 2 linguri de faina si o cana de apa. Se lasa 3 minute dupa care se pune otet, sare, piper, oregano, tarhon si chiftelele. Se lasa totul la fiert in jur de 15 minute. Se presara putina verdeata si se servesc simple sau cum imi place mie cu smantana. Pofta buna!

Comentarii