Lipsa energie ai nevoie de vitamine B12

Iti lipseste energia inseamna ca ai nevoie de vitamina B12.
Vitamina B12 se gaseste numai in alimente de origine animala si ajuta la reglarea metabolismului si la productia de energie in corp. In plus, iti imbunatateste memoria si iti mentine sanatatea sistemului nervos. Oboseala e un indiciu clasic pentru deficienta de vitamina B12 - apare de obicei la persoanele care nu consuma proteina animala. De asemenea, mestecarea antiacidelor pentru ameliorarea durerilor de stomac poate duce la aparitia acestei carente deoarece tabletele intervin in procesul de absorbtie a vitaminei B12.
Simptomele care iti arata lipsa energie:
Specialistul te va intreba ce alimente ai consumat, daca dormi suficient si ce medicamente iei. In cazul in care nu mananci multa carne rosie ( sau deloc ), eviti produsele lactate ori nu iei suplimente cu vitamina B12, dormi mai putin de 7-8 ore pe noapte si nu esti o persoana activa, exista posibilitatea ca nivelul scazut de energie sa fie determinat de deficienta de vitamina B12.
Consuma zilnic doua portii de produse lactate fara grasime, cumr ar fi laptele ori iaurtul degresat si 85 - 120 g de proteina slaba. Alte surse bune de B12 sunt pestele, scoiceile, carnea slaba de vita, pui sau porc si cerealele.

Comentarii