Sarmalute cu ciuperci, soia si masline

Reteta Sarmalute cu ciuperci, soia si masline
Ingrediente:
- 500 g orez
- 340 g ciuperci la cutie sau proaspete
- 250 ml ulei
- 50 g nuci
- 100 g soia granulata
- 100 g masline
- 100 ml vin alb (pentru sos)
- 6 cepe
- 6 foie de dafin
- 4 linguri de bulion
- 3 ardei capia
- 2 morcovi
- 2 verze murate
- 1 lingura de susan
- 1 cutie de rosii maruntite (pentru sos)
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- condimente uscate: sare, piper, cimbru, o crenguta de cimbru, o crenguta de busuioc, o crenguta de marar.
Mod de preparare:
Se pune la incins intr-o oala 150 ml de ulei, cand se incinge se pune la calit ceapa taiata cubulete, morcovii dati prin razatoare, ardeii taiati cubulete se lasa 2 minute dupa care se pune soia fiarta, nucile maruntite, susanul, maslinele taiate, orezul, o cana de apa, sare, piper si cimbru dupa gust si se lasa aproximativ 15 minute. Din acest amestec se fac sarmalutele in foi de varza. La fundul oalei unde se pun sarmalutele se pune uleiul ramas, crenguta de cimbru, crenguta de busuioc, crenguta de marar si un strat de varza tocata marunt, apoi se aseaza un strat de sarmalute, unul de varza tocata marunt, se pune si frunzele de dafin printre straturi si tot asa pana se epuizeaza umplutura, si ultimul strat se pune varza tocata marunt, se acopera totul cu foi de varza, si se pune apa cat cuprinde. Se lasa la fiert 1 ora dupa care se amesteca rosiile maruntite cu vinul si se pun peste sarmale si se lasa jumatate de ora la cuptor. Dupa care se scot si se servesc simple cu mamaliguta calda daca postiti daca nu postiti merge excelent si cu smantana 12% grasime sau iaurt 2%grasime. Pofta buna!

Comentarii