Foietaj cu spanac, ciuperci si cascaval

Reteta foietaj cu spanac, ciuperci si cascaval
O reteta simpla si foarte delicioasa, poti incerca o multime de combinatii in functie de pofta. Mie imi plac foarte mult foietajele cu branza, multa branza daca se poate, ador branzeturile de orice tip si nu-mi lipsesc niciodata din frigider si in nici o zi. As putea renunta la carne dar la produsele lactate niciodata...;))
Ingrediente:
- 3 foi de aluat in foietaj de la K Classic ( Kaufland, dar puteti incerca si alta varianta, mie imi place acesta mai mult)
- 3 felii de cascaval Edam
- 4 frunze de spanac proaspat sau congelat
- 100 g ciuperci proaspete sau congelate
- 75 g mozzarella
- 50 g unt pentru uns tava
- 2 linguri seminte de susan
- 1 fir de ceapa verde
- 1 catel de usturoi
- 1 ou
- sare de mare
- ulei de masline
- condimente uscate: ghimbir macinat,cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, nucsoara si piper.

  
Mod de preparare:
 Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si se pune la calit ceapa verde taiata cubulete, ciupercile si spanacul cu putina sare de mare. Se lasa 5 minute dupa care se da deoparte, se pune usturoiul pisat si mozzarella taiata cubulete. Se bate oul bine cu un praf de sare de mare, din care o lingura se pune in umplutura de ciuperci. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt care de asemenea se unge cu unt. Prima foaie se unge cu ou pe ambele parti si se pune in tava, deasupra se pune umplutura lasand loc liber pe margini, se unge si a 2a foaie cu ou la fel ca prima se paseaza putin cu furculita pe margini, deasupra se aseaza cele 3 felii de cascaval dupa care se pune ultima foaie unsa cu ou pe ambele parti, se paseaza cu furculita pe margini bine sa nu se desfaca foietajul, se presara pe toata suprafata susanul si se lasa in cuptorul preincalzit, la foc mic pana prinde o culoare aurie. Se lasa la racit 1 ora dupa care se poate portiona si manca. Eu am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor pentru ca nu mai aveam rabdare:D. Dar e mai buna cand se raceste. Se face foarte repede in mai putin de jumatate de ora. Luni vreau sa incerc si cu piept de pui, rosii cherry, branza de burduf si mai multe, sper sa fie bun. Vreau sa incerc toate combinatiile posibile pana imi trece pofta de foietaje. Pofta buna!

Comentarii

Anonim a spus…
BUNA,SANT VIO SI SANT AMATOARE DE RETETE CU FOITAJ.AM O INTREBARE,A DOUA FOAIE(CEA DIN MIJLOC) SE COACE? EU AM IMPRESIA CA RAMANE CRUDA...........
Desisalva a spus…
Buna Vio! Au trecut ceva ani de cand am facut aceasta reteta, insa daca a fost mancata toata inseamna ca a fost si buna ;))...intr-adevar nu se coace dar nici cruda nu ramane (nu se rumeneste ca foaia de deasupra) insa se face ca o foaie de lasagna, ceva de genul. Dar daca nu-ti place cum iese cu 3 foi, o poti face cu 2 foi si tot gustoasa o sa fie pastrand acelasi tipar - 1 foaie de placinta, umplutura, cascaval si a doua foaie de placinta. Cu ocazia comentariului tau, mi-am reamintit cat de buna a fost placinta si cred ca o s-o reincerc curand. O zi deosebita iti doresc! ;)