Creveti pane cu sos barbeque

Reteta Creveti pane cu sos barbeque
Ingrediente:
- 500 g creveti decorticati congelati sau proaspeti
- 1 plic Maggi Ideea Zilei Crocant din cuptor 
- 1 ou.
Pentru sos:
- 1 lingura de parmezan ras
- 1 lingura de smantana
- 2 linguri de pasta de rosii
- 2 albusuri fierte (da la galbenusurile pentru maioneza)
- optional: 2 catei de usturoi pisati.
Pentru maioneza:
- 1 galbenus fiert si unul crud
- 1 lingurita de otet de mere si miere
- 2 linguri de mustar (eu am gasit de cateva luni la kaufland un mustar excelent care imi place la nebunie, si folosesc numai de asta; se numeste Crenvurstila care este in 2 variante simplu sau cu hrean si marar dar mie imi place foarte mult cel cu hrean si marar, pot sa mananc o gramada din el pentru ca este deliciossssS si nu este iute desi are hrean)
- 2 linguri de ulei de masline
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:
 Se pun crevetii congelati in apa calda pentru a se dezgheta si intre timp se face maioneza: dintr-un galbenus crud (albusul se fierbe separat pentru a-l folosi la sos) si unul fiert, amestecand intr-un singur sens punand  putin cate putin cele 5 linguri de ulei(3 de ulei de floarea soarelui si 2 de ulei de masline), dupa ce se pun cele 3 linguri de ulei se pune otetul pentru a subtia maioneza apoi se continua cu uleiul de masline si la final se adauga mustarul. Peste maioneza se pune smantana, pasta de rosii, parmezanul, continutul buzunarului mic al pachetului Maggi ideea zilei Crocant din cuptor si la final se pune albusul fiert taiat cubulete. Se preincalzeste cuptorul, se unge tava cuptorului cu ulei, se iau de coada crevetii si se dau prin oul batut apoi prin pesmetul din buzunarul mare al pachetului Maggi Ideea zilei Crocant din cuptor. Se aseaza crevetii in tava astfel incat sa incapa toti apoi se lasa la cuptor aproximativ 15-20 de minute in functie de cuptor. Crevetii pane se servesc cat sunt calzi cu minunatul sos barbeque. Pofta buna!






Comentarii