Pregatirea tenului pentru iarna

Toamna, te pregatesti pentru anotimpul ce mai rece. Trebuie dereticat in bucatarie, dar si in cutioa de cosmetice. Iar tenului rezerva-i o ingrijire speciala, care sa-l rasfete si sa-l faca mai rezistent la frig.

Dupa o vara in care fata a fost pusa la incercare de soare, vantul de munte si briza sarata a marii, tesutul e obosit, patat, uneori napadit de iritatii si lipsist de stralucire. Toamna e anotimpul potrivit pentru o campanie de revitalizare a tenului proces ce cuprinde doua etape foarte importante: exfolierea si hranirea tesutului.

E vremea pentru gomaj
Indepartarea celulelor moarte este primul pas al ritualului de ingrijire a pielii dupa sezonul cald. Acest lucru se face printr-un procedeu mecanic de curatare a tenului, numit gomaj, prin aplicarea unor crme cu efect usor abraziv. Produse speciale pentru gomaj, sub forma de crema sau gel, exista pe piata, dar poti prepara si tu acasa, dintr-un albus amestecat cu o lingura de malai sau tarate de grau umezite sau amestecand crema ta obisnuita de zi cu putin nisip fin cernut, spalat bine si uscat in prealabil.
Cu aceste produse, se maseaza fata delicat (evitand zona din jurul ochilor), prin miscari circulare, timp de 5 minute. Limpezesti cu apa calduta si aplici o masca sau o crema hranitoare. In urma gomajului, pielea respira mai bine, celulele se innoiesc, iar cremele nutritive actioneaza in profunzime. Daca ai tenul gras, fa-ti gomaj saptamanal, iar daca-i uscat, o data pe luna este suficient.

Trei masti de frumusete
Dupa ce ai curatat tenul cu produse exfoliante, rasfata-l cu o masca hranitoare, care va oferi pielii o portie generoasa de vitamine si nutrienti. Mastile potrivite pentru toamna sunt cele nu foarte astringente, care invioreaza tesutul si dau tenului un aspect fraged si catifelat.
1. Amesteca miez crud de dovleac cu albus si putina zeama de lamaie, aplica aceasta pasta pe fata, intr-un strat uniform, si las-o sa actioneze 20 de minute. Clateste cu apa calda sua cu infuzie de plante. Masca e ideala pentru tenurile normale si grase.
2. Dintr-un galbenus, cateva linguri cu ulei de masline si 15-20 picaturi de vitamina A la fiola, obtii o masca numai buna pentru ten uscat, care previne deshidratarea si matuirea fetei. Dupa 20 de minute de relaxare, vei vedea rezultatul: o piele incredibil de catifelata.
3. Omogenizeaza un morcov ras cu o lingura cu ulei de soia, un galbenus si cativa stropi de zeama de lamaie. Aplica pe tot tenul si lasa masca sa actioneze timp de 20 de minute. Sucul de morcov intinereste pielea, ii reda elasticitatea si regenereaza tesutul conjuctiv.

Comentarii