Boli care nu te lasa sa postesti

Bolnavii a caror suferinta e deja un canon greu de indurat nu trebuie sa posteasca. Iata bolile care nu te lasa sa postesti:
Diabetul presupune un regim alimentar strict. postul, chiar si pe perioade foarte scurte de timp, poate duce la dereglari foarte grave ale nivelului zaharului din sange si, prin urmare, la aparitia complicatiilor acute, precum coma diabetica.

Afectiuni hepato-biliare. Ficatul si fierea necesita ingrijiri speciale. pe de o parte, alimentatia vegetariana este binefacatoare, chiar recomandata, numai daca alimentele sunt consumate crude, nepreparate, fara sare sau picante.

Boli hormonale. Afectiunile tiroidei sau orice alta boala metabolica au interzis la post. Si asta pentru ca ele impun regim alimentar strict si tratament, iar orice incalcare poate duce la dereglari grave ale metabolismului.

Probleme gastro-intestinale. Pentru bolile cronice ale stomacului, precum si in afectiunile digestive si intestinale, alimentatia exclusiv vegetariana poate crea neplaceri, precum constipatia, deshidratarea, ametelile, greata.

Comentarii