Budinca de cacao aromata

Reteta Budinca de cacao aromata
Ingrediente:
- 1 l de lapte degresat 
- 140 g gris
- 100 g zahar brut de trestie
- 40 g de unt
- 40 g de cacao
- 4 oua
- un praf de sare
- 1 plic de zahar vanilat Dr.Oetker
- 1 lingura de esenta de rom
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 lingura de esenta de portocale.

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, separat se amesteca putin laptele cu cacao si zaharul dupa care se adauga peste lapte. Cand incepe sa fiarba laptele se pune grisul in ploaie, untul, sarea si la final se pun galbenusurile. Se mai lasa 3 minute pe foc amestecand continuu pana se ingroasa, dupa care se da deoparte si se pun esentele de vanilie si rom. Se bat spuma albusurile cu zaharul vanilat si esenta de portocale, se pune budinca in cateva forme mici de briose, deasupra se pun moturi de albus si se dau in cuptorul preincalzit pana se rumeneste putin albusul. Restul de budinca se amesteca cu restul de albus si se serveste ca atare. Varianta in forme sunt pentru a servi budinca intr-un mod mai diferit vizual. Aceasta budinca aduce foarte mult la gust cu inghetata de ciocolata, este consistenta si iti trece rapid pofta de dulce. Pofta buna!

Comentarii