Chiftelute aperitiv de iepure si pui

Reteta Chiftelute aperitiv de iepure si pui
Ingrediente:
- organele de la un iepure (plamani, rinichi, ficat, inima)
- organele de la un pui ( ficat, pipotele(inima+ranza))
- 2 oua
- 1 cartof
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingura de faina
- 1 legatura de marar
- putina grasime de iepure
- condimente uscate: sare de mare, piper, boia de ardei dulce, nucsoara).




Mod de preparare:
Se fierb organele de iepure si de pui dupa care se dau prin masina de tocat impreuna cu grasimea de iepure. Se da prin razatoare cartoful si se scurge bine de zeama (zeama este buna de baut pentru afectiuni ale stomacului), se taie mararul, se piseaza usturoiul si se amesteca toate ingredientele adaugand ouale, condimentele uscate si faina. Se formeaza chiftelutele si se prajesc rapid pe ambele parti. Se servesc ca aperitiv alaturi de rosii, castraveti, masline si cas proaspat de vaca sau simple cu mustar sau doar cu rosii cherry. 
Multi ar refuza sa manance cand aud din ce sunt facute dar va garantez ca sunt exceptionale. Si chiar am dat cuiva care zicea ca nu o sa manance sub nici forma  pipote, plamani, rinichi si alte organe, insa i-am dat sa manance chiftelute fara sa-i zic din ce sunt preparate dupa care i-am dezvaluit si ingredientele:)) si nu ma credea, dar pana la urma a zis ca tot nu o sa manace decat doar sub forma de chiftele pentru ca nu le vede forma s.a. Oricum pipotele si celelalte organe ale puiului sunt preferatele mele, le prefer in locul pieptului, copanelelor s.a... Pofta buna!

Comentarii