Iepure cu legume la cuptor

 Reteta Iepure cu legume la cuptor
Ingrediente:
- 1 iepure
- 300 g pastai proaspete sau congelate
- 200 ml pasta de rosii 
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline
- 6 cartofi
- 6 catei de usturoi
- 2 cepe galbene
- 2 cepe rosii
- jumatate de legatura de patrunjel
- jumatate de legatura de marar
- condimente uscate: sare de mare, piper, cimbru, nucsoara, boia de ardei dulce si busuioc.

Mod de preparare:
Se portioneaza iepurele si se spala bine. Se taie cartofii in lungime sau rondele, ceapa se taie pestisor (julien). Intr-o tava se aseaza intr-un strat cartofii, apoi ceapa, pastaiile si deasupra se aseaza bucatile de carne. Se amesteca uleiul cu vinul si se toarna peste carne si apoi se pune apa cat sa acopere legumele. Se da tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora, pana se rumeneste carnea. Cu 10 minute inainte de a fi gata carnea se amesteca pasta de rosii cu usturoiul pisat, condimentele uscate si se toarna peste carne. Dupa cele 10 minute se scoate carnea si se presare verdeata. Iepurele cu legume la cuptor este un deliciu culinar si numai buna la  ocaziile speciale...Pana acum ostropelul de iepure cu mujdei de usturoi era preferatul meu dar acum mai pot adauga la preferate si acest fel. Pofta buna!


Comentarii