Penne cu ton si sardine cu chili

Reteta Penne cu ton si sardine cu chili
Ingrediente:
- 250 g penne din porumb Pasta d'oro
- 200 ml pasta de rosii
- 100 ml ulei de masline
- 14 ciuperci
- 5 catei de usturoi
- 3 polonice din zeama in care au fiert pastele
- 2 foi de dafin
- 1 conserva de ton in suc propriu
- 1 conserva de sardine cu chili
- 1 ceapa rosie
- 1 morcov mediu
- 1 ardel
- un praf de sare de mare
- jumatate de ceapa alba
- jumatate de legatura de marar
- jumatate de legatura de patrunjel
- condimente uscate: piper alb, piper negru, chimen macinat, nucsoara, oregano, tarhon.

Mod de preparare: 
Se fierb pastele in apa cu putina sare dupa instructiuni in jur de 11 minute, apoi se dau pastele printr-un jet de apa rece. Intre timp se pregatesc ingredientele: se taie pestisor ceapa rosie si ceapa alba, ciupercile se taie pe lung, usturoiul si ardelul se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mare. Se pune uleiul de masline intr-un tuci, cand s-a incis se pune ceapa la calit si se lasa acoperit cu capacul aproximativ 6 minute dupa care se pune ardelul impreuna cu morcovul si se mai lasa 4 minute. Dupa cele 4 minute se pun cele 3 polonice din zeama in care au fiert pastele, ciupercile, usturoiul si se lasa sa fiarba totul inabusit 5 minute. Apoi se adauga tonul, sardinele, foile de dafin, un praf de sare, pasta de rosii si condimentele uscate, se mai lasa 5 minute sa fiarba dupa care se ia de pe foc, se pun pastele, verdeata tocata marunt si se amesteca totul. O reteta usoara, simpla si plina de arome...Pofta buna!

Comentarii