Ceva bun pentru circulatia cerebrala

Circulatia cerebrala deficitara se traduce, adesea, prin dureri de cap, scaderea capacitatii de concentrare si tulburari de vedere, iar daca nu o tratezi, poate duce chiar la producerea unui accident vascular cerebral. pe langa vizita la medicul neurolog, poti miza pe suplimente din plante ce iti imbunatatesc semnificativ circulatia cerebrala.

Ginkgo biloba. Una dintre cele mai cunoscute plante ce lupta impotriva circulatiei deficitare, ginkgo biloba este un tonic cerebral cu rezultate remarcabile. Creste fluxul de sange catre creier si este recomandat, de asemenea, in perioadele de surmenaj intelectual, cum ar fi in sesiune sau inainte de un examen important, pentru ca ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare si a memoriei.

Paducel. Paducelul este cunoscut in special pentru proprieattile sale curative in afectiunile inimii, insa actioneaza eficient si asupra sistemului nervos, combatand insomniile, durerile de cap, starile de anxietate si atacurile de panica. Avand efect antioxidant, paducelul protejeaza vasle de sange si contribuie la dilatarea acestora, imbunatatind circulatia sangelui.

Brebenel. Aceasta planta este utilizata in prevenirea si vindecarea bolilor sistemului nervos, mai cu seama datorita continutului de alcaloizi. Brebenelul are efecte foarte bune asupra memoriei si circulatiei cereebrale, intrucat ajuta la oxigenarea tesuturilor.

Ghimbir. Gustul intepator al ghimbirului poate sa nu fie pe placul tuturor, insa beneficiile pe care le are asupra circulatiei cerebrale si periferice compenseaza din plin. Daca ai circulatie cerebrala deficitara sau ai mainile si picioarele reci ceaiul sau suplimentele cu ghimbir iti pot fi de folos.

Rozmarin. Parfumul intens al rozmarinului a dus la utilizarea acestei plante in aromaterapie, avand efect tonifiant si afrodiziac, iar daca il intrebuintezi pe cale interna, sub forma de suplimente sau ceaiuri, rozmarinul imbunateste circulatia sangelui si capacitatea de concentrare.

Comentarii