Cum iti protejezi parul iarna

In plin sezon rece, invata ce masuri sa iei pentru ca podoaba ta capilara sa nu aiba de suferit de pe urma frigului.
Nu iesi din casa imediat dupa baie. Cand parul tau este umezit de apa fierbinte, cuticulele se desfac, absorbind cu sete substantele de ingrijire, dar expunandu-se totodata factorilor care le atataca. Asadar, parul este mult mai vulnerabil cand e proaspat spalat, iar expunerea lui la ger este una dintre cele mai mari greseli pe care le poti face. Ramai in casa minimum doua ore dupa baie.
Poarta fular sau caciula. Blamate pentru faptul ca strica frizurile si elextrizeaza parul, caciulile ar trebui totusi sa ne fie prietene in sezonul rece. Au rol de protectie asupra capului, sensibil si predispus la migrene si raceli, dar si asupra prodoabei capilare, ferind-o de viscol si frig.
Foloseste produse de protectie. O masca buna, un ser hidratant sau doar un balsam hranitor fac minuni pentru parul tau, cu atat mai mult in perioadele reci. Cauta in magazine masti profesionale intens nutritive si seruri cu extract din seminte de struguri, renumite pentru proprietatile lor benefice. Evita produsele de styling precum spuma sau fixativul.
O data pe saptamana fa-ti masca-minune. Daca nu te dai in vant dupa produslee din comert sau preturile mari te tin departe de ele, prepara-ti in casa o masca hidratanta. Baza o reprezinta mierea, peste care adaugi ulei de masline sau de argan, un ou batut bine si un fruct de avocado zdrobit. Aplica amestecul pe parul umed, acopera-te cu o folie din plastic si ramai astfel pret de trei ore. Dup a spalare, vei observa cum parul si-a recapatat vitalitatea, este hidratat si se aranjeaza mult mai usor.

Comentarii