Aperitive si bauturi pentru mai multa energie

Cand suntem lipsiti de energie multi dintre noi apeleaza la cafea, sucuri carbogazoase si energizante. Pentru mai multa energie avem nevoie de multa apa (chiar si un mic deficit de apa ne poate reduce randamentul fizic si psihic), cereale integrale la micul dejun si de preparatele cu vitamine aici referindu-ma la preparatele din fructe si legume dar si la suplimentele nutritionale. Incontinuare va voi prezenta cateva idei de aperitive si bauturi care se fac rapid si ne da energie la fel de rapid;)): 
Aperitive:
Toast de mozzarella cu ton: se  unge sandwich maker-ul pe ambele parti cu unt, se pun 2 felii de paine integrala,de secara sau turta de tarate  una peste alta, si se lasa pana se prajesc. Apoi se pune 1 felie de mozzarella intre feliile de paine si se lasa 30 de secunde sa se topeasca putin. Se amesteca tonul cu pasta de rosii, cu un ou fiert benedict si se serveste cu masline verzi cu usturoi sau simple, gogosari la otet si cu toastul de mozzarella (este aperitivul meu preferat pentru ca este satios si contine tot ce imi place, uneori in loc de ton folosesc si sardine cu chili).
Cartof fiert cu branza si verdeata: se amesteca 150 g branza de vaci dietetica cu o lingura de lapte degresat, sare de mare, piper, jumatate de ceapa rosie sau verde (cand apare), jumatate de legatura de patrunjel sau marar si se serveste aceasta pasta cu un cartof mare copt in coaja la cuptor sau fiert.
 Sandwich cu sardine cu chili si castravete: se paseaza o conserva de sardine cu chilli, se amesteca cu un castravete taiat cubulete, o lingura de zeama de lamaie, jumatate de legatura de marar, o lingura de mustar (preferatul meu este crenvurstila), un ou fiert benedict, doua rosii sau doua linguri de rosii pasate. Se unge o felie de paine integrala cu unt, se pune o frunza de salata verde si deasupra salatei se pune salata de sardine.

Salata cu branza de vaci si ridichi: se amesteca 150 g branza de vaci cu o lingura de smantana, sare de mare, piper, busuioc, 4 ridichi, o jumatate de ceapa rosie si se serveste intr-o frunza de salata verde cu paine integrala prajita.
Bauturi:
Suc de rosii cu telemea de oaie sau feta: se amesteca 200 ml rosii pasate incalzit cu 100 g telemea de oaie taiata cubulete cu o jumatate de legatura de patrunjel (imi faceam aceasta bautura cand facea bunica bulionul;))).
Suc de rosii cu germeni de grau sau de soia: se amesteca in blender 200 ml rosii pasate cu 50 g germeni de grau, sare de mare, piper, busuioc si jumatate de legatura de patrunjel.
Suc de sfelca, cu fulgi de ovaz si menta: se amesteca in blender 125 ml suc de portocale cu 100 ml suc de sfecla, o lingura de fulgi de ovaz inmuiati in apa calda si o lingura de menta uscata sau proaspata.
Iaurt cu ananas si ghimbir: se amesteca in blender o felie mai groasa de ananas proaspat cu o lingurita de ghimbir proaspat ras cu un pahar mic de iaurt nature.
Bautura cu lapte, banana, unt de arahide si germeni de grau: se amesteca in blender o banana mica cu 150 ml de lapte degresat, o lingurita zeama de lamaie, o lingura si jumatate de unt de arahide sau piure de alune si 50 g germeni de grau.
La pranz incercati unul din aperitive si la gustari una din bauturi si atunci o sa vedeti ca va veti simti vizibil mai energici datorita acestor"cocktail-uri" de substante nutritive.

Comentarii