Indigestie - simptome, cauze, metode preventive si tratament

Simptomele provocate de indigestie sunt de: disconfort, durere,senzatie de prea plin in partea superioara a abdomenului ca urmare a unei mese copioase mancata prea repede si compusa din alimente grele. Dar prin modificarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata se poate evita acest disconfort si in ajutor ne vin si remediile naturale. Cele mai frecvente cauze ale indigestiei sunt: mancatul prea rapid care reduce cantitatea de sucuri digestive, daca nu se mesteca suficient alimentele, mancatul in exces, anumite alimente precum faina, laptele la care puteti avea o sensibilitate, graul si alti carbohidrati produc neplaceri, producerea de gaze in exces care are loc daca mancati fructe dupa o masa copioasa, consumul de fructe necoapte, stresul deranjeaza digestia, exercitiile fizice facute imediat dupa masa,fumatul si  bauturile dulci sau carbogazoase sunt unele din cauze care duc la aparitia indigestiei. Indigestia poate fi provocata fie de acid gastric in exces fie de prea putin acid gastric. Ca metode preventive ar fi sa nu mancati prea mult, sa incercati sa faceti fata stresului intr-un mod eficient, sa nu treaca mai mult de 4 ore intre mese si tot timpul sa incepeti ziua cu un mic dejun copios si sanatos iar ultima masa sa fie cu 4 ore inainte de culcare.
Nu beti apa in timpul mesei ci inainte si dupa aceasta, aveti un stil de viata si alimentar echilibrat, inainte de a manca este bine daca beti ceai de musetel, menta, papadie, brusture si patrunjel. Adaugati in mancarea pe care o gatiti rozmarin, anghinare si cicoare, acestea fiind amare stimuleaza sucurile gastrice.
Consumati un ceai de ulm american. Daca dupa o masa copioasa simtiti ca veti face o indigestie ca tratament folositi urmatoarele combinatii de ceaiuri: ceai de cuisoare+scortisoara+ghimbir, ceai de cretusca+nalba mare, ceai de musetel+fenicul, ceai de musetel+menta, ceai de rozmarin. Alte remedii care calmeaza si poate preveni indigestia ar fi sa  consumati regulat: mere, morcovi, varza, ulei de masline, oua si patrunjel. Consultati un medic nutritionist pentru a va indica detalii despre schimbarile din stilul de viata pe care trebuie sa-l aveti pentru a va imbunatati digestia si alte neplaceri.

Comentarii