Terapia prin muzica

Meloterapia sau terapia prin muzica ofera posibiltiatea de a ne cunoaste mai profund, de a ne accepta asa cum suntem, de a-i intelege pe cei de langa noi si realitatea inconjuratoare. Cand ascultam muzica, ne simtit mai bine, siguri pe noi, ne destindem, ne exprimam spontan, fara reticente. Muzica poate trezi energiile pozitive, imaginatia si creativitatea.

Muzica se foloseste in anestezie si stomatologie si este bine venita in sectiile de medicina interna din clinici, pentru ca starea de spirit este influenta de melodicitate, tonalitate, armonie si tempo. In psihoterapie, se apeleaza la muzica atat individual, cat si in grup.

Muzica relaxeaza, reduce stresul si ne ajuta sa ne simtit mai bine daca suferim de dureri cronice sau hipertensiune. (muzica recomandata: usoara, romantica, moderna, opera, folclor)

Cum ascultam.
Este bine sa fii singur in camera, sa nu te deranjeze nimeni, iar sursa de muzica sa se afle la 2-3 metri de tine. Sa nu ai in fata poze sau obiecte care sa iti trezeasca amintiri, sa stai comod, cu mainile pe langa corp, picioarele paralele, nu incrucisate, pentru a facilita circulatia energetica in corp. Volumul muzicii nu trebuie sa fie nici prea incet, nici prea tare, pentru ca nu auzi toate sunetele orchestrei sau obosesti. Este bine sa nu fie foarte cald sau extrem de frig in casa. Gandeste-te la natura, dar daca esti obosit nu te gandi la nimic. Asculta cel putin 3 melodii.

Comentarii