Aloe vera - reteta bunicii

Dupa cum stim aloe vera este o planta speciala pentru sanatatea noastra si poate fi considerata "buna la toate". Are multiple efecte benefice asupra organismului nostru si este un bun ajutor in afectiuni ale aparatului digestiv, respirator, cardiovascular, limfatic, nervos, uro-genital, ocular, imunitar dar si in afectiuni ale sistemului tegumentos. Aloe vera are proprietati:
- cicatrizante si regenerante
- nutritive si purificatoare
- antiseptice
- antibiotice
- antibacteriene
- antiinflamatorii
- antioxidante
- antivirale 
- antitumorale.
De curand am facut rost si de reteta minune a bunicii, preparata in casa cu aloe vera. Uitandu-se la tv a descoperit si ea numeroasele ei beneficii si s-a gandit sa o achizitioneze. Intre timp planta care o are a facut "pui", si mi-a dat si mie unul ;)). De fiecare data cand ma duceam la ea ma punea in  fiecare zi sa iau cate o lingura din reteta ei, chiar am observat imbunatatiri si o stare de bine a organismului meu. Si m-am gandit sa o impartasesc si altora chiar pe site-ul meu. Reteta este simpla dar efectele ei sunt mari...
Ingrediente:
- 400 g miere(sau sirop de artar)
- 400 ml de rachiu facut in casa
- 4 frunze de aloe vera cu o lungime de 10 cm.
Intr-un recipient de sticla de 800 g se amesteca frunzele de aloe vera taiate marunt  cu mierea si la sfarsit se adauga rachiul. Se lasa la macerat timp de 14 zile dupa care se consuma cate o lingura dimineata pe stomacul gol. Recent, bunica a adaugat si o lamaie taiata bucatele si chiar ii da o aroma placuta, iar pe langa asta si beneficiile se inmultesc.






Comentarii