Sfaturi pentru un ten perfect

Chiar daca nu crezi ca ritualul de ingrijire are efecte spectaculoase, incearca sa respecti cu strictete cel putin o luna si vei observa diferenta. Vei face primii pasi pentru un ten perfect.

Demachiaza-te in fiecare seara, chiar daca nu te fardezi zilnic. Foloseste servetele demachiante sau lotiuni tonice care nu lasa senzatia de gras. Daca aplici farduri rezistente la transfer, e musai sa ai si un demachiant special petnru acest tip de machiarj, pentru a indeparta eficient toate impuritatile. Nu trebuie sa te sperie formulele lor, fiindca nu sunt agresive, ci contin mai multe uleiuri care inmoaie machiajul dur.

Aplica o crema hranitoare, chiar daca nu este de noapte (poate textura ti se pare prea grasa) dar care sa contina uleiuri esentiale, acizi grasi sau vitamine.

Dimineata, indeparteaza excesul de sebum de pe ten cu un servetel imbibat cu apa tonica sau apa termala ori minerale.

Aplica putine crema de ochi si maseaza in sens circular, incepand din coltul intern spre exterior, apoi o crema de zi destinata tipului tau de ten si care sa cotnina neaprat factor de protectia. In timpul masajului, pune presiune pe piele cat sa simti oasele fetei. In felul acesta, stimulezi circulatia profunda a pielii, iar crema este absorbita mai usor.

O data pe saptamana, curata tenul cu un gomaj sau cu malai ori tarate si apoi aplica o masca speciala pentru tenul tau, fie ca o cumperi, fie ca o prepari cu ingrediente naturale si proaspete.

Comentarii