Conjunctivita - tratamente naturiste

Conjunctivita este o inflamatie acuta sau cronica si poate fi produsa de diferiti agenti iritanti fizici sau chimici si de infectii microbiene. Este o boala a mizeriei, cea mai raspandita de pe glob, evolutia ei fiind lenta si de lunga durata. Bacteria se transmite prin diferite obiecte infectate precum prosop, batiste,perne, maini murdare, produse cosmetice si de infrumusetare folosite la comun. Conjunctivita incepe cu semne banale de conjunctivita dar netratand la timp, aceasta  poate duce si la orbire de aceea este bine sa mentinem igiena fetei si a ochilor folosind comprese si spalaturi cu plante. Va recomand urmatoarele remedii din plante unele din ele le-a folosit si mama mea care are conjunctivita si chiar o ajuta:
1. Se face o infuzie dintr-o lingura si jumatate de albastrele, peste care se toarna 200 ml de apa clocotita, se lasa acoperit timp de 20 de minute dupa care se fac tamponari locale cu infuzia calduta apoi se tin timp de 5 minute compresele pe ochi.
2. Se face o infuzie dintr-o lingura de galbenele, peste care se pune 200 ml de apa clocotita, se lasa la infuzat 15 minute. Se spala ochiul de 3 ori pe zi cu aceasta infuzie calduta si  apoi se pun comprese pe ochi.
3. Se face o infuzie dintr-o lingura de maghiran peste care se pune 200 ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat 20 de minute dupa care se fac spala ochii apoi se tin comprese pe ochi timp de 30 de minute. Dupa acest procedeu se unge ochiul cu o crema din extract de planta.
4. Se face un amestec de suc in cantitati egale de morcov si patrunjel, morcov si spanac sau morcov cu patrunjel si spanac si se bea 500 ml de suc pe zi.
5. Se fierbe timp de 3 minute o frunze de patlagina, se lasa sa se raceasca putin dupa care se aplica pe ochi 5 minute.
6. Se face o infuzie dintr-o lingura de sulfina galbena peste care se toarna 200 ml de apa clocotita, se lasa acoperit 20 de minute dupa care se aplica comprese pe ochi.
7. Se face o infuzie dintr-o lingurita de frunze de mur si o lingurita de frunze de zmeur peste care se pune 200 ml de apa clocotita, se lasa sa se infuzeze 20 de minute. Se spala ochii cu aceasta infuzie dupa care se tin comprese pe ochi 5 minute.

Comentarii