Tiramisu cu budinca de vanile, nuci si piersici

Reteta Tiramisu cu budinca de vanilie, nuci si piersici
Ingrediente:
- 400 g piscoturi
- 250 g mascarpone
- 250 g piersici din compot
- 100 g nuci macinate 
- 2 linguri de miere de tei
- 2 linguri de zahar pudra vanilat
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de lamaie
- 1 lingurita esenta de migdale
- pentru decor: pudra de cacao
- pentru insiroparea piscoturilor: 250 ml de apa fierbinte amestecata cu 3 linguri cafea de cicoare.
Pentru budinca de vanilie:
- 1 plic de budinca de vanilie Dr.Oetker
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri de zahar de trestie brut.

Mod de preparare:
Mai intai se face budinca de vanilie: Se pune laptele pe foc pana incepe sa fiarba, intre timp se amesteca galbenusurile de ou cu zaharul, praful de budinca cu 4 linguri de lapte rece apoi se pune in lapte cand acesta incepe sa fiarba, se da deoparte si apoi se mai tine 2 minute la foc mic pana incepe sa se inchege. Dupa ce s-a mai racit budinca se adauga albusurile batute spuma, nuca macinata, esentele, mascarpone, mierea, zaharul pudra vanilat, piersicile si se paseaza totul cu un mixer vertical. Pe un platou sau intr-un vas dreptunghiular putin adanc se pune un strat de piscoturi insiropate in  cafea, jumatate din crema, deasupra alt strat de piscoturi insiropate, restul de crema si se pudreaza totul cu cacao. Se da la rece pana a2a zi la servire. Este un desert usor, cremos, aromat si pe placul tuturor... Pofta buna!

Comentarii