Reteta Tiramisu cu crema de mascarpone si piersici
Este o reteta racoritoare de tiramisu, rapida, intr-o varianta putin schimbata decat cea clasica pentru ca asa mi-a venit in cap sa o fac cu ingredientele care mi-au sarit in ochi de prin camara;)) si rezultatul a fost neasteptat de bun...In ultimul timp am fost inspirata in crearea unor noi retete si nici nu am ezitat sa le fac imediat sa nu-mi fuga ideile;))...Ochii vad, mainile prepara si gura mananca...;))
Ingrediente:
- 400 g piscoturi
- 250 g mascarpone
- 250 g piersici din compot
- 3 linguri de miere de salcam
- 2 oua intregi + 1 albus de ou
- 2 pliculete de zahar bourboun Dr.Oetker
- 1 lingura de zahar brut de trestie
- 1 lingura de rasatura de portocale
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de lamaie
- 1 lingurita esenta de migdale
Pentru inmuierea piscoturilor:
- 2 linguri de cafea de cicoare
- 250 ml de apa fierbinte
Pentru ornare:
- 1 ciocolata cu lapte.
Este o reteta racoritoare de tiramisu, rapida, intr-o varianta putin schimbata decat cea clasica pentru ca asa mi-a venit in cap sa o fac cu ingredientele care mi-au sarit in ochi de prin camara;)) si rezultatul a fost neasteptat de bun...In ultimul timp am fost inspirata in crearea unor noi retete si nici nu am ezitat sa le fac imediat sa nu-mi fuga ideile;))...Ochii vad, mainile prepara si gura mananca...;))
Ingrediente:
- 400 g piscoturi
- 250 g mascarpone
- 250 g piersici din compot
- 3 linguri de miere de salcam
- 2 oua intregi + 1 albus de ou
- 2 pliculete de zahar bourboun Dr.Oetker
- 1 lingura de zahar brut de trestie
- 1 lingura de rasatura de portocale
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de lamaie
- 1 lingurita esenta de migdale
Pentru inmuierea piscoturilor:
- 2 linguri de cafea de cicoare
- 250 ml de apa fierbinte
Pentru ornare:
- 1 ciocolata cu lapte.
Mod de preparare:
Se freaca bine intr-un bol zaharul de trestie, zaharul bourbon, 2 linguri de miere cu 2 galbenusuri pana se face o pasta, si la final se adauga rasatura de portocale, esentele, mascarpone, piersicile si se paseaza intreaga compozitie cu un mixer vertical sau se pune totul intr-un blender. Separat se bat spuma cu mixerul cele 3 albusuri de ou cu o lingura de miere si se adauga peste compozitia de mascarpone si se bate 2 minute cu mixerul intreaga compozitie dupa care se da la rece 10 minute. Intr-un bol se amesteca apa fierbinte cu cafeaua de cicoare. Intr-un platou dreptunghiular se pune un rand de piscoturi inmuiate rapid in cafeaua de cicoare, apoi se pune jumatate de crema, se rade deasupra putina ciocolata si se pune al 2-lea strat de piscoturi inmuiate in cafeaua de cicoare, se pune crema ramasa si deasupra se rade ciocolata ramasa. Se lasa tiramisu la rece pana a2a zi pentru a se inchega crema mai bine si pentru a se imbina toate aromele. Eu nu am mai rezistat pana a2a zi, eram curioasa cum a iesit si dupa 3 ore am mancat o portie de tiramisu de aceea dupa cum se vede si intr-una din poze crema era inca moale dar a2a zi a fost perfecta si chiar mai buna decat prima portie;))...si m-am gandit de acu sa o fac in fiecare saptamana pana ma satur de ea;))...Apar diferente de culoare intre poze deoarece primele 2 poze au fost facute cu aparatul foto digital iar celelaltele 2 cu camera foto a telefonului...Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu