Reteta Pilaf de spanac, urzici si orez cu garnitura de ciuperci
Ingrediente:
Pentru pilaf:
- 200 g spanac
- 200 g urzici
- 200 g orez
- 5 fire de ceapa verde
- 5 fire de usturoi verde
- 4 linguri de ulei de masline sau de arahide
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: sare de mare, piper, nucsoara.
Pentru garnitura de ciuperci:
- 400 g ciuperci
- 200 ml vin alb sec sau demisec
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire de usturoi verde
- jumatate de legatura de marar
- jumatate de legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Ingrediente:
Pentru pilaf:
- 200 g spanac
- 200 g urzici
- 200 g orez
- 5 fire de ceapa verde
- 5 fire de usturoi verde
- 4 linguri de ulei de masline sau de arahide
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 legatura de marar
- condimente uscate: sare de mare, piper, nucsoara.
Pentru garnitura de ciuperci:
- 400 g ciuperci
- 200 ml vin alb sec sau demisec
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire de usturoi verde
- jumatate de legatura de marar
- jumatate de legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
Se pune uleiul de arahide la incins intr-un tuci si se caleste timp de 2 minute ceapa verde si usturoiul verde taiat rondele. Orezul se spala bine si se pune la calit impreuna cu ceapa si usturoiul pentru 3 minute dupa care se adauga spanacul si urzicile spalate bine, sare, piper, 250 ml de apa calda si se lasa la fiert 25 de minute, intr timp se mai poate adauga putina apa calda daca mai este necesar. Dupa cele 25 de minute se adauga mararul, zeama de lamaie, nucsoara si se mai lasa 3-4 minute pe foc dupa care se da deoparte. Intr-o tigaie sau intr-un vas antiaderent se pun ciupercile taiate felii, vinul, uleiul de masline, usturoiul verde si se da la cuptor pentru 10 minute dupa care se adauga mararul si patrunjelul tocat marut si se mai lasa 2 minute. Pilaful de spanac si urzici se serveste cald cu garnitura de ciuperci si dupa preferinte se poate adauga putin marar, patrunjel si leustean tocate marunt. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu