Ingrediente:
- 1 kg de cartofi noi
- 300 g telemea de vaca
- 200 g de cascaval ras de la Vian
- 200 g smantana 12 % grasime
- 50 g unt
- 3 oua
- 3 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura si jumatate de patrunjel
- condimente uscate: sare de mare, piper, rozmarin.
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au racorit se curata de coaja si se taie in felii de grosime medie. Intr-un bol se bat bine ouale dupa care se adauga sare, piper, rozmarin, usturoii pisati, smantana, telemeaua faramitata si cascavalul ras. Se unge cu unt o tava antiaderenta sau un vas termorezistent apoi se adauga un strat de cartofi, unul de umplutura, se presare o legatura de patrunjel tocat marunt, apoi iar cartofi si la final se pune restul de umplutura. Se da in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute cat sa se lege compozitia si sa se rumeneasca putin. Cartofii gratinati se servesc calzi cu putin patrunjel si cascaval ras deasupra. Sunt un deliciu de te lingi pe degete. Aceasta reteta este pentru 5-6 persoane. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu