Bronzeaza-te in sigurata

Sa te feresti de soare in orele cand dogoreste, sa te protejezi tot timpul anului cu creme SPF.. sunt reguli pe care trebuie sa le respecti cu sfintenie pentru sanatatea pielii tale. Dar nimic nu te impiedica sa afisezi un trup perfect bronzat. Arme secrete pentru un bronz perfect:
1. Sarea
Exfolierea este esentiala inainte de bronzarea articiala a pielii; DHA, ingredientul responsabil pentru inchiderea culorii pielii, adera deopotriva pe pielea deposedata de celule moarte, dar si pe zonele uscate, si astfel pot aparea diferente de nuanta. Dintre toate tipurile de exfoliante, cele pe baza de sare sunt preferate de cunoscatorii in domeniu, deoarece sunt mai aspre decat cele cu zahar sau jojoba, creand astfel terenul perfect pentru asternerea bronzantelor. Apoi, reziduriile grase pot crea o bariera intre piele si DHA, de unde si suparatoarele pete aparute post-bronzare. Exfoliaza-ti pielea dimineata - ten si corp, cu ocazia dusului, acordand atentie sporita zonelor in care pielea este mai uscata - cuticule, coate, genunchi, picioare. Daca pielea ta e foarte uscata in general, ar fi indicat sa o cureti chiar doua zile consecutive inainte de bronzare.
2. Hidratarea intensa
Indepartarea pielii de "crocodil" este doar primul pas al bronzarii sigure, insa hidratarea este ensitiala pentru ca portiunile de piele mai uscata sa nu absoarba mai mult DHA decat celelalte. Lotiunea de corp aplicata dupa baie este idela pentru a hrani pielea, dar pentru zonele uscate, specialistii recomanda vaselina cosmetica, deoarece este mult mai densa si ramana acolo unde o aplici. Pune o cantitate mica pe coate, genunchi, glezne si apoi maseaza bine - ideea este sa hranesti temeinic zonele cu piele uscata, nu sa creezi o bariera impenetrabila (ceea ce s-ar putea intampla daca ai aplica o cantiate prea mare). Asteapta apoi zece minute, pentru ca pielea sa absoarba vaselina, si maseaza din nou zonele unde ai aplicat-o pentru a te asigura ca nu au ramas urme de grasime.
3. Manusa de bronzat
Expertii in bronzare foloseau pana nu de mult manusi din latex, pentru a se proteja de urmele portocalii de pe palme - plus ca exista spatiul intre degete - poate duce la bronzarea cu dungi. De aceea, au gost create manusile cu textura spongioasa, fara degete.
4. Spray-un bronzant

Nu trebuie sa ai aptitudini de contorsionista pentru a-ti putea bronza spatele - ai nevoie doar de un autobronzant sub forma de spray. Doar ai grija sa alegi aceeasi nuanta, astfel incat bronzul sa fie uniform pe tot corpul. Asterne pe podeaua baii un prosop mare si pozitioneaza-te in fata oglinzii, fiindca e foarte important sa vezi ceea ce faci. Apleaca-ti umerii in fata, astfel incat pielea de pe spate sa fie intinsa si neteda, apoi pulverizeaza autobronzant dintr-o parte in cealalta si cu miscari circulare. Incearca sa pastrezi aceasta pozitie cam 30 secunde dupa ce bronzatul ajunge pe piele, pentru ca acesta sa patrunda in piele si sa se usuce.
5. Pudra parfumata
Zonele de piele afectate de transpiratie (baza spatelui, fesele, zona de sub sani) sau frictiune (pielea de sub bretelele sutienului, dunga pantalonilor, etc.) pot toci bronzul. Solutia propusa: asteapta ca autobronzatul sa se usuce bine, apoi pudreaza zonele enumerate. Pudra creeaza o bariera intre piele si haine, eivtandu-se astfel accidentele. In plus, aroma pudrei va anula mirosul specific autobronzantelor.


Comentarii