Piept de pui fiert in lapte si mirodenii

Reteta Piept de pui fiert in lapte cu mirodenii
La prima vedere poate nu suna bine dar o data ce puneti in practica aceasta reteta simpla, rapida si plina de savoare datorita mirodeniilor, cu siguranta nu veti regreta ca ati incercat sa o faceti...Cumparasem un piept de pui, jumatate il facusem pe gratar si jumatate il lasasem pe a 2 a zi. Dar parca simteam nevoia de ceva nou si la fel de rapid ca si gratarul de pui, uitandu-ma prin frigider, am pus ochii pe cateva ingrediente, si asa s-a nascut aceasta reteta. Nu am gustat-o decat la final, de obicei nu imi place sa gust mancarea decat atunci cand este totul gata, gustul si imbinarea ingredientelor o fac in gand si ce iese ramane surpriza de final;)).
Ingrediente:
- 500 g piept de pui file
- 200 ml lapte
- 150 ml vin alb demisec
- 3 catei de usturoi
- condimente uscate: piper, ienibahar, cimbru, busuioc si un praf de sare de mare.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie antiaderenta bine incalzita, se pun fileurile de piept de pui, se lasa totul acoperit timp de 2 minute dupa care se stinge cu vin, se presara putin din toate condimentele uscate, cateii de usturoi pisat, se amesteca putin toate ingredientele si se mai lasa 2 minute acoperit cu capacul. Dupa care se pune laptele, se lasa 1 minut, apoi se intorc pe cealalta parte fileurile si se mai lasa pe foc pana scade lichidul. Fileurile de pui se servesc simple, cu broccoli inabusit si cu sos tzatziki (iaurt grecesc+castravete+marar+usturoi) sau cu o salata de cruditati. Pozele le-am facut rapid cu telefonul, eram prea curioasa cum a iesit incat nu am avut rabdare sa mai asamblez totul intr-o imagine mai placuta decat simpla. Pofta buna!

Comentarii