Salam de biscuiti colorat cu ciocolata

Reteta Salam de biscuiti colorat cu ciocolata
Ingrediente:
- 500 g biscuiti simpli
- 200 g unt
- 150 g zahar brut de trestie
- 150 g rahat (de toate culorile)
- 100 g nuca de cocos
- 3 linguri de cacao
- 2 maini de miez de nuca intreg
- 1 lingura de esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de portocale
- 1 fiola esenta de rom
- jumatate de ciocolata cu lapte
- jumatate de ciocolata alba.

Mod de preparare:
Se dizolva zaharul si cacaoa in 150 ml de apa, se face un fel de sirop. Biscuitii se rup in 5-6 bucati si se amesteca cu siropul, untul topit, ciocolata alba si cea de lapte topite pe baie de abur, rahatul taiat cubulete,esentele iar la final se adauga bucatele de miez de nuca. Se amesteca bine compozitia, se ruleaza in forma de salam, se da prin nuca de cocos dupa care se ambaleaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pana a doua zi. Este reteta mea preferata de salam de biscuiti impreuna cu cealalta reteta de salam de biscuiti care am postat-o cu mult timp in urma, desi este vara nu renunt la dulciuri si decat cele din magazin prefer de o mie de ori un salam de biscuiti. Este aromat, parfumat, destul de dulce dar nu foarte dulce, si nu te mai saturi la cat e de bun. In doua zile cele doua batoane de salam s-au terminat;))... Pofta buna!


Comentarii