Mai puțin dulce, mai puțin zahăr

Scazand consumul de zahar in fiecare zi cate un pic, scapi mai repede de cateva kilograme in plus.
Uneori, pofta de dulce apare din cauza scaderii nivelului glicemiei, iar o simpla gustare (un mar, un iaurt sau un ou fiert) te poate sa uiti de dorinta care parea imperioasa. Alteori, pofta trece cu un pahar de apa sau o bucata de fruct. Orice varianta ai alege, cantitatea de zahar va fi mai mica si mult mai sanatoasa. Iar ca misiunea de reducere a consumului de dulciuri sa fie mai usoara, iata cateva trucuri la indemana:
- inlocuieste cerealele clasice cu cele fara adaos de zahar. Iar pentru a pastra gustul dulceag al laptelui sau iaurtului cu cereale, adauga fructe deshidratate taiata marunt (maximum o lingurita la un bol);
- mierea este un dulce cu multe calorii. Nu te pacali, portiile mari tot nu sunt bune. Invata sa bei cafeaua si ceaiul mai putin dulci, iar pentru asta, incepe chiar de azi sa scazi cantitatea putin cate putin la fiecare cateva zile;
- daca ai chef de ceva dulce rontaie cateva caise, smochine sau banane uscate, apoi bea multa apa. Ori mananca doua bucatale de ciocolata, cat sa-ti faci pofta, apoi bea o cana cu apa cu inghituri mici;
- un sendvis din paine integrala cu o felie de sunca si cateva frunze de cimbru ori o felie de paine de secara cu o felie de branza alunga lesne pofta de dulce datorita carbohidratilor si proteinelor prezenti in aceste gustari;
- cromul taie nevoia de dulce, asa ca, daca esti o impatimita a dulciurilor, un supliment de crom te ajuta sa reduci consumul la aceasta categorie de alimente. Cacaua, nucile si cerealele integrale sunt surse naturale de crom. Pune-ti la indemana ciocolata neagra, o mana de nuca sau biscuiti din cereale integrale si consuma-le ca gustare in cantitati mici.

Comentarii