Reteta Supa-crema de broccoli, conopida si alte legume
Ingrediente:
- 250 g broccoli
- 250 g conopida
- 150 g smantana 10% grasime
- 5 catei de usturoi
- 2 galbenusuri
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura de unt
- 1 legatura de patrunjel
- jumatate de radacina de telina
- condimente uscate: sare de mare, piper, nucsoara
- pentru servire: parmezan ras si paine de secara prajita.
Mod de preparare:
Se pun la fiert intr-o oala, toate legumele intregi, spalate si curatate. Pentru ca broccoli, conopida si ceapa se fierb mai repede se scot dupa ce au fiert (se verifica cu furculita daca sunt gata). Cand au fiert si restul ingredientelor se pun intr-un bol mare alaturi de broccoli, conopida, ceapa, patrunjelul tocat si cateii de usturoi pisat. Se adauga putin din zeama in care au fiert apoi se paseaza legumele cu un blender vertical si se mai adauga zeama cat sa ajunga la consistenta dorita. Dupa care in oala in care au fiert legumele, se pune untul, apoi legumele pasate, se dau intr-un clocot si se adauga smantana amestecata cu galbenusurile, sarea, piperul si nucsoara, se mai lasa pe foc amestecand usor 4 minute si apoi gata supa. Aceasta se serveste cu paine de secara prajita si cu putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu