Pentru persoanele care evita maioneza clasica cu multe oua aceasta varianta mai dietetica le-ar putea permite sa foloseasca maioneza fara griji. Bineinteles ca nu are acelasi gust ca maioneza clasica dar este delicioasa si aceasta. Pentru a obtine o cantitate mai mare, dublati cantitatile...O puteti folosi atat la salata beof cat si la alte salate precum cea de macrou, de conopida sau de pui ori de cruditati.
Ingrediente:
- 1ou
- 1 lingura de lapte praf
- 1 lingurita de mustar (preferatul meu este mustarul Crenvurstila cu hrean si marar/boabe)
- zeama de la o jumatate de lamaie
- condimente uscate: sare de mare, piper.
Mod de preparare:
Se amesteca laptele praf cu putina apa rece, amestecand pana nu ramane nici un cocolos. Dupa care se amesteca cu oul, piperul, sarea si zeama de lamaie. Se pune totul pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte si se amesteca in continuare pana se raceste, apoi se adauga mustarul.
Comentarii
Trimiteți un comentariu