Paste de orez cu creveti si dovlecei


Reteta Paste de orez cu creveti si dovlecei
Ingrediente:
- 250 g creveti proaspeti
- 250 g paste de orez Vermicelli
- 6 linguri de vin alb demisec Chardonnay
- 6 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de rosii
- 2 linguri pasta de ardei (ardei dati prin masina de tocat apoi se amesteca cu sare si se pastreaza in borcane la frigider)
- 2 rosii
- 2 linguri ulei de samburi de struguri
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- condimente uscate: jumatate lingurita de sare himalayana, o lingurita de piper, o lingurita de oregano, o lingura de patrunjel, o lingurita de rozmarin.
Mod de preparare:
Se pun creveti la fiert in apa cu sare timp de 8 minute. Dupa care se taie ceapa, rosiile si usturoiul cubulete iar dovleceii se taie bastonase subtirele. Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta, se pune ceapa si usturoiul, se lasa 2 minute cu capac dupa care se stinge cu 200 ml de apa, se pun dovleceii, pasta de ardei si se lasa 5 minute. Apoi se pune vinul, rosiile, pasta de rosii, condimentele uscate, crevetii si se lasa pe foc inca 5 minute cu capac dupa care se da deoparte. Separat in apa cu sare se fierb pentru 5 minute pastele de orez, ce se scurg apoi de apa si se dau rapid  printr-un jet de apa rece, si se lasa bine la scurs. Apoi se amesteca pastele impreuna cu sosul de creveti. Dupa o ora, dupa ce se imbina aromele mai bine se poate servi, a doua zi chiar e mai bun de servit. Daca mai postiti serviti asa daca nu puteti presura cascaval emmentaler. Pofta buna!

Comentarii