Crochete de creier de porc

Dupa cum ziceam si ieri, cu umplutura ramasa de la ciupercile umplute cu creier si mirodenii, am facut crochete prajite. Inca de anul trecut visam la ciuperci umplute cu creier, creier pane si crochete. Ce-i drept ciuperci umplute cu creier si crochete nu am mai facut pana acum, erau doar planificate, creier pane in schimb am mancat de fiecare data cand se taia porc sau vitel, la bunicii mei. Nimic nu se compara cu un ingredient proaspat. Multe persoane nu agreaza acest ingredient si multe altele, dar eu am crescut mancand de toate, toate bunatatile bineinteles si nu ma dau in laturi de la nimic nou ba chiar sunt foarte curioasa sa incerc noutati culinare. Acum sa revenim la crochete... Ingredientele sunt cam aceleasi doar ca am adaugat in plus:
- 1 ou
- 1 ceapa medie
- 1 lingurita de capere tocate marunt
- jumatate legatura de patrunjel proaspat sau congelat
- faina integrala de ovaz.
Se adauga in umplutura oul, ceapa data prin razatoare, caperele tocate marunt si patrunjelul tocat.
Se formeaza crochetele (o sa fie putin dificil, dar cu putina rabdare o sa reusiti), se dau rapid prin faina de ovaz si apoi se prajesc in ulei incins. Fiind foarte firave se intorc cu grija cu o paleta. Cu cat sunt mai firave cu atat sunt bune. Sunt absolut delicioase! Pofta buna!
Pentru ca am mai avut creier am mai facut o compozitie egala cu cea ramasa, si am incercat inca o varianta a acestor crochete in sensul ca nu le-am mai dat prin faina de ovaz si am adaugat un cartof dat prin razatoarea mica, o lingura de faina,si am renuntat la ou, in rest am pastrat toate ingredientele. Acestea se pot servi cu garnitura de orez cu patrunjel, morcov si multa ceapa sau cu patrunjel si mustar cu boabe (preferata mea).

Comentarii